Pamtimo ga po brojnim ulogama, što u akcionim filmovima, što u komedijama, dramama, romansama. Neki ga pamte po braku sa lepoticom Demi Mur (Demi Moore). Kao muzičara, producenta i velikog šaljivdžiju. Suvlasnika restorana “Planet Hollywood”. Za svojih 57 godina, Volter Brus Vilis (Walter Bruce Willis) postao je svetska zvezda, neprestano se trudeći da izbegne monotonost.

Zašto baš gluma?

Možda niste znali, ali Brus je rođen u američkoj vojnoj bazi u Nemačkoj. Njegova porodica preselila se u Ameriku tek kada je on napunio dve godine. Glumom je počeo da se bavi još kao dete. Razlog zašto je tako izabrao bio je to što je kao dete neprestano mucao – jedini trenuci kada je mogao normalno da govori bili su dok glumi. Gluma ga je izlečila, a on joj je se zauzvrat posvećuje doživotno.

slika 1bb Srećan rođendan, Bruce Willis

Za ulogu u detektivskoj seriji "Slučajni partneri" dobija nagradu Emi za najboljeg glumca u TV serijama

Kao i svaki glumac, u želji da uspe, napušta studije i seli se u Njujork. Tamo dobija sitne, pozorišne uloge, pojavljuje se kao kaskader u filmovima, a za potrebe preživljavanja konobariše. Trud se isplatio! Brus dobija ulogu u detektivskoj seriji “Slučajni partneri” (Moonlighting), na kojoj radi čak četiri godine, i dobija nagradu Emi za najboljeg glumca u TV serijama.

Akcioni heroj i još mnogo toga

Slede uloge koje su ga proslavile. Uloga u “Umri muški” (Die Hard) i tri nastavka istog filma svrstavaju ga u grupu holivudskih akcionih heroja. Nakon toga uloge su se nizale. Pojavio u se u preko 60 filmova, pamtite: “Petparačke priče” (Pulp Fiction), “Boja noći” (Color of Night), “Dvanaest majmuna” (Twelve Monkeys), “Armagedon” (Armageddon), “Peti element” (The Fifth Element), “Šakal” (The Jackal), “Šesto čulo” (The Sixth Sense), “Grad greha” (Sin City) i “Ubica mekog srca” (The Whole Nine Yards).

Pojavio se i u popularnim serijama “Vesele sedamdesete” (That ’70s Show) i “Prijatelji” (Friends).

Obožava bluz, svira usnu harmoniku, a imao je i svoj bend:

Slatki zavodnik

Kada se pojavio, zaveo je naše mame, tetke, starije sestre. Imao je neku blagu, a opet i grubu lepotu, zaštitnički stav. Imao je onaj X faktor koji ga je odmah markirao kao holivudskog zavodnika. Delio je scenarije i ljubio mnoge lepotice poput Madone (Madonna), Šeron Stoun (Sharon Stone), Monike Beluči (Monica Bellucci), Nikol Kidman (Nicole Kidman), Hali Beri (Halle Berry), Mile Jovović, Džesike Albe (Jessica Alba).

Ipak, veza njegovog života bila je sa koleginicom Demi Mur. Bili su u braku 13 godina, iz kog imaju tri ćerke. Razlog razvoda i dalje je nepoznat, dosta puta spekulisalo se o pomirenju. Demi i Brus i dalje žive u komšiluku.

Nakon razvoda bio je u vezi sa američkom glumicom i modelom Bruk Berns (Brooke Burns), koju pamtimo po ulozi u “Čuvarima plaže” (Baywatch).

brus3 Srećan rođendan, Bruce Willis

Brus sa bivšom i sadašnjom ženom

Brus se ponovo oženio i to, naravno, neodstupajući od obrasca – model plus glumica Ema Heming (Emma Heming) sadašnja mu je izabranica. Da je srećan sa novom ženom – jeste! Ema mu je rodila četvrtu ćerku. Da ljubav cveta sudi i linija ženskih parfema Lovingly by Bruce Willis, koju je specijalno lansirao za svoju mladu ženu.

Otac i zaštitnik

Brus ima četiri ćerke i jako im je privržen. Žene obožava, ali ih i neizmerno ceni i poštuje. Nakon razvoda, njegova bivša žena Demi Mur udala se za daleko mlađeg glumca Eštona Kučera (Ashton Kutcher). Ešton je bio neveran i Demi je zapala u veliku depresiju, a usledila je i anoreksija. Brus nije mogao da se pomiri sa tim i otišao je da se direktno obračuna sa preljubnikom. Kako izvori pišu, mladi Ešton je nakon razgovora posramljeno plakao. Brus mu je očigledno objasnio kako se postupa sa princezama.

brus1 Srećan rođendan, Bruce Willis

Brus će verovatno određene scene petog dela filma "Umri muški" snimiti u Beogradu

Tajno snimanje u Beogradu

Brus je nedavno sa ekipom petog dela filma “Umri muški” posetio i našu prestonicu. Moguće lokacije snimanja bile bi Skupština, Centralni zatvor i Glavna železnička stanica. Znam osobu koja će sigurno otići po autogram.

Šoumen

Oduševio je gledaoce emisije Dejvida Letermana (David Letterman) kada je ušetao sa sirovim mesom na glavi imitirajući stajling koji promoviše kontroverzna Lejdi Gaga (Lady Gaga).

Da li je hteo da je isproziva ili sakrije ćelu ostaće nerazjašnjeno.

Srećan rođendan, kralju!


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Comments