Poprilično sam sigurna da se znakovi među sobom privlače i isto tako odbijaju, na nekom podsvesnom nivou, naravno. Moj znak je prijateljski nastrojen prema svima ostalima, ali moram da primetim da sam za ceo svoj život upoznala svega tri Device. Pritom sam sigurna da ja njima daleko manje odgovaram, nego one meni. Iz vrlo objektivnih i razumljivih razloga. Tri Device iz moje okoline su posve različite, ali bio bi vam dovoljan jedan letimičan pogled pa da im sa sigurnošću odredite tačan znak. Šta je to što ih odaje? Sve tri su prelepe, ali nijednu ne biste primetili kada ušetate u sobu, no od trenutka kada biste ih spazili, ne biste želeli da se odlepite od njih. Sve tri su uvek besprekorno obučene, verujem da bi i u trenerci, ukoliko bi je ikada obukle, izgledale kao milion dolara i neverovatno šik. Njih tri nikada nisam ostavila bez reči, komentara ili saveta. Čak ni ovu što je 13 godina mlađa od mene, što je oduvek bilo poprilično poražavajuće za moj ego, koji je negde na gornjoj granici univerzuma.

1PrvaSlika2 Srećan rođendan, Device!

Fizički izgled je Šonu Koneriju, kao i svim ostalim Devicama, jedna od najbitnijih stavki

Sve Device imaju izgrađenu masku mira. Odaju utisak staloženosti, ali čim im pogledate u oči, shvatićete da se radi samo o prividu. Njima mozak radi brzinom svetlosti. Pretpostavljam da im je, vremenom, rešavanje problema, svojih i tuđih, postala omiljena zabava. Zato ne čudi što je upravo Agata Kristi (Agatha Christie) toliko dobro osmislila lik detektiva Herkula Poaroa (Hercule Poirot), koji je uspešno rešio tolike misterije i vratio živote drugih u normalne tokove.

2DrugaSlika1 Srećan rođendan, Device!

Sigurno vam neće biti teško da pogodite šta je bio Majkl Džekson u horoskopu kada se setite njegovih savršenih koreografija

Njihov pomalo hladni, suzdržani i mirni izgled može vas navesti da pomislite da one vole da sanjare. Za razliku od nas ostalih džabalebaroša, Device se vrlo malo zamaraju nerealnim željama i maštarijama. Njihova pragmatičnost i opterećenost detaljima im ne dozvoljava da gube vreme na zablude. One će radije posvetiti svoje vreme ispunjavanju naprslina i ostvarivanju svojih naizgled manjih ciljeva. Ukoliko ne stižete da završite neki posao na vreme, budite sigurni da će vam Devica istog trena priskočiti u pomoć. Ne zato da biste joj vi bili beskrajno zahvalni i da bi mogla kad-tad da vam naplati tu uslugu, već zato što ima potrebu da kroti haos, da unosi red u stvari, a i alergična je na odugovlačenje. Možda je zato Ivan Grozni (Иван Четвёртый Васильевич) za vreme svoje vladavine uspeo da proširi Rusiju na sve četiri strane sveta, da se kruniše za cara i da svoju zemlju iz zaostale srednjovekovne države pretvori u savremeno carstvo.

3TrecaSlika1 Srećan rođendan, Device!

Kameron Dijaz je tipičan predstavnik koji nikada neće ismevati druge. Što ne znači da ih neće kritikovati

Njen kritički um joj je obezbedio večni primat među perfekcionistima. Upravo zato su nastupi Devica nezaboravni. Nije bitno da li volite Bijonse (Beyoncé) ili ne, sigurno bi jedan deo vas želeo da vidi njen nastup koji je isplaniran do u tančina. Pitanje je da li bi Dejvid Koperfild (David Copperfield) bio to što jeste da je rođen u nekom manje pedantnom znaku. Device nikada ne bi oprostile sebi grešku, iako je upitno da li bi istu i priznale.

4CetvrtaSlika1 Srećan rođendan, Device!

Smireni izgled Device Kijanu Rivsa prikriva njegov unutrašnji nemir

To što su one pedantne i što više uživaju u tome da pomažu drugima nego sebi, Majka Tereza bi bila idealan primer, to ne znači da one nisu poročne i da se tu i tamo ne javi neki primer koji je uspeo da se oslobodi viševekovne predstave lažne smirenosti. Svaka od njih je pomerila granice na svoj način. Kralj Sunca Luj XIV (Louis XIV) je bio upravo Devica! Iako prerano, Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) i Fredi Merkjuri (Freddie Mercury) napustili su ovaj svet, sa potvrdom da su posedovali jedne od najlepših i najsnažnijih glasova ikada zabeleženih u muzičkoj istoriji.

5PetaSlika1 Srećan rođendan, Device!

Device će retko dozvoliti svojim emocijama da ih nadvladaju. Zar vas onda čudi što je Čarli Šin rođen u ovom znaku?

Device su verovatno izmislile reč “šik”. Retko kad će se oblačiti previše ekscentrično, a često će biti u svedenijim bojama, koje će još više isticati njihov trud da izgledaju smireno. Klasični krojevi savršeno idu uz njihove blage i prelepo ukomponovane crte lica. Sigurno ćemo na crvenom tepihu retko imati prilike da vidimo Mišel Vilijams (Michelle Williams) i Rajana Filipea (Ryan Phillippe) u nečemu vrištećem. Ovo ne znači da se, s vremena na vreme, neće pojaviti neki Miki Rurk (Mickey Rourke) koga gotovo da ne možemo da zamislimo u klasičnom odelu.

6SestaSlika Srećan rođendan, Device!

Pevačica Pink spada u one Device koje su odbacile svoju masku mira

Često pokušavam da se setim da li sam moje tri Device ikada videla isto obučene. Čini mi se da nisam. Predstavnici ovog znaka su spolja uvek sređeni, a veliki procenat svog vremena će utrošiti na sređivanje svojih misli i čitavog univerzuma. Upravo zbog ovoga ćete često ostati sleđeni kada neki predstavnik prasne ili izbaci retko sarkastičan komentar koji će vas vratiti u pelene. Vulgarnost, lenjost, nebriga i čista glupost ih izbacuju iz takta. One su pritajeni nervčici i ukoliko im stanete na živac, sigurno se nećete lepo provesti. Ova njihova druga strana je omogućila Tomiju Li Džounsu (Tommy Lee Jones) da iznese neke od najluđih likova ikada osmišljenih. Isto tako je pritekla u pomoć Teodoru Drajzeru (Theodore Dreiser) i D. H. Lorensu (D. H. Lawrence) da osmisle neke od najinteresantnijih likova koje je istorija književnosti zabeležila.

7SedmaSlika Srećan rođendan, Device!

Prirodni šarm i elegancija čini Device neodoljivima. Kolin Firt je tipičan primer

Već je nebrojeno mnogo puta rečeno da su Device perfekcionisti i da ih nepravilnosti dovode do ludila. Shodno ovome, retko dopuštaju da ih ljubav u tolikoj meri zaslepi da prestanu da uviđaju nedostatke i naprsline u vezi. Kada na ovo dodamo njihovu neverovatnu potrebu da budu bolno iskrene, dobijamo paketić sa kojim će retko ko umeti da se nosi. Upravo zbog ovoga one zahtevaju jake partnere, a ne one sklone krivudanjima.

8OsmaSlika Srećan rođendan, Device!

Devica Sofija Loren je bila, a i dalje je jedna od najlepših žena na svetu

Koliko god svima nama ostalima bilo teško to da priznamo, činjenica je da u poređenju sa Devicama izgledamo kao slonovi. Mi ćemo možda videti krupnu sliku, ali Devica će ovladati detaljima, podmazaće svaki zupčanik u Univerzumu, ukoliko joj zvezde ne odgovaraju poređaće ih onako kako bi trebalo da stoje. Dok ćemo mi sanjariti o budućnosti, one će plesti milimetar po milimetar svoju sudbinu. Doći će na žurku, popiće piće, pričaće sa vama, odavaće utisak smirene, sređene osobe dok će u svojoj glavi rešavati 1,001 problem. One nikada ne gube vreme i ne ostavljaju nedovršena posla, upravo zbog ovoga će im uvek biti slobodna jedna ruka da vas pridignu i pitanje je da li će imati vremena da čuju do kraja vaše zahvalnice. Drage moje Device, molim vas nastavite da sređujete haos koji nas okružuje i nemojte da dižete ruke od nas. Trudimo se da pravimo što je manje grešaka moguće. Srećan vam rođendan!


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Comments