Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) je rođena 27. septembra 1972. godine u Los Anđelesu, u Kaliforniji. Poznata je kao pevačica i glumica od 1991. godine, što je bilo i za očekivati, s obzirom na to da joj se i roditelji bave šou biznisom. Odrasla je u Santa Moniki, gde se i školovala, pre nego što se odselila u Njujork, na dalje usavršavanje. Pre nego što je postala glumica bavila se antropologijom na Univerzitetu u Santa Barbari. Kada je imala 15 godina, godinu dana je provela u Španiji, gde je učila jezik.

Fimsku karijeru je započela na velika vrata. Prvu ulogu je dobila u filmu “Uzvik” (Shout), gde je glumio i Džon Travolta (John Travolta). Iste godine ju je angažovao i Stiven Spilberg (Steven Spielberg) u filmu “Kuka” (Hook).

Od 1991. do 1997. imala je 19 uloga za čije je prezentacije dobila samo pohvale i pozitivne kritike.

Godine 1998. glumi Violu De Leseps u filmu “Zaljubljeni Šekspir” (Shakespeare in Love) i ta uloga ju je proslavila. Film je zaradio preko sto miliona dolara, a Gvinet je dobila mnogo priznanja i nagrada, uključujući Golden Globe, Academy Award i Oskara.

Slika 250 Srećan rođendan, Gwyneth Paltrow!

Gvinet kao Viola u filmu "Zaljubljeni Šekspir"

U periodu 2002-2007. imala je manji pad u pogledu uspešnosti karijere. Ona je to opravdavala nepažnjom i lošim odabirom uloga. U tom periodu imala je 11 uloga u filmovima različitih žanrova.

Godina 2008. je bila uspešna za nju, kad je glumila u filmu “Gvozdeni čovek” (Iron Man) i zaradila preko 85 miliona dolara.

Od 1991. kada je započela karijeru glumice do danas može da se pohvali sa 48 uloga u filmovima, kao i planovima za još pet uloga do 2014. godine.

Pored glumačke karijere, dokazala se i kao pevačica snimivši 11 singlova, dva video spota i gostovanjem na još 10 albuma.

Pored svog posla bavi se i humanitarnim radom u više fondacija, kao što su “Spasimo decu” i “Robin Hud Fondacija”.

S obzirom na sav njen rad možemo je okarakterisati kao zaposlenu devojku, ali i pored toga ona nije zapostavila svoj privatni život. Bila je verena šest meseci sa glumcem Bredom Pitom (Bred Pitt), a raskid je objasnila svojom nespremnošću na vezu. Takođe je bila i u ljubavnoj vezi sa Benom Aflekom (Ben Affleck), ali ni to nije potrajalo. 2002. godine sreće Krisa Martina (Chris Martin) iz benda Coldplay za koga se udala 2004. godine i dobila ćerku, a kasnije i sina.

Slika 345 Srećan rođendan, Gwyneth Paltrow!

Gvinet i Kris

Gvinet je svakako jedna uspešna žena sa bogatom karijerom iza sebe i lepom porodicom. Želimo joj mnogo uspeha narednih godina. Srećan rođendan!

Slika 433 Srećan rođendan, Gwyneth Paltrow!

Lepa Gvinet

Izvori fotografija: imgbase.info, 4.bp.blogspot.com, 1.bp.blogspot.com, realbollywood.com

Prethodne tekstove iz serijala “Srećan rođendan” možete pročitati ovde.


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments