5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) je rođena 27. septembra 1972. godine u Los Anđelesu, u Kaliforniji. Poznata je kao pevačica i glumica od 1991. godine, što je bilo i za očekivati, s obzirom na to da joj se i roditelji bave šou biznisom. Odrasla je u Santa Moniki, gde se i školovala, pre nego što se odselila u Njujork, na dalje usavršavanje. Pre nego što je postala glumica bavila se antropologijom na Univerzitetu u Santa Barbari. Kada je imala 15 godina, godinu dana je provela u Španiji, gde je učila jezik.

Fimsku karijeru je započela na velika vrata. Prvu ulogu je dobila u filmu “Uzvik” (Shout), gde je glumio i Džon Travolta (John Travolta). Iste godine ju je angažovao i Stiven Spilberg (Steven Spielberg) u filmu “Kuka” (Hook).

Od 1991. do 1997. imala je 19 uloga za čije je prezentacije dobila samo pohvale i pozitivne kritike.

Godine 1998. glumi Violu De Leseps u filmu “Zaljubljeni Šekspir” (Shakespeare in Love) i ta uloga ju je proslavila. Film je zaradio preko sto miliona dolara, a Gvinet je dobila mnogo priznanja i nagrada, uključujući Golden Globe, Academy Award i Oskara.

Slika 250 Srećan rođendan, Gwyneth Paltrow!

Gvinet kao Viola u filmu "Zaljubljeni Šekspir"

U periodu 2002-2007. imala je manji pad u pogledu uspešnosti karijere. Ona je to opravdavala nepažnjom i lošim odabirom uloga. U tom periodu imala je 11 uloga u filmovima različitih žanrova.

Godina 2008. je bila uspešna za nju, kad je glumila u filmu “Gvozdeni čovek” (Iron Man) i zaradila preko 85 miliona dolara.

Od 1991. kada je započela karijeru glumice do danas može da se pohvali sa 48 uloga u filmovima, kao i planovima za još pet uloga do 2014. godine.

Pored glumačke karijere, dokazala se i kao pevačica snimivši 11 singlova, dva video spota i gostovanjem na još 10 albuma.

Pored svog posla bavi se i humanitarnim radom u više fondacija, kao što su “Spasimo decu” i “Robin Hud Fondacija”.

S obzirom na sav njen rad možemo je okarakterisati kao zaposlenu devojku, ali i pored toga ona nije zapostavila svoj privatni život. Bila je verena šest meseci sa glumcem Bredom Pitom (Bred Pitt), a raskid je objasnila svojom nespremnošću na vezu. Takođe je bila i u ljubavnoj vezi sa Benom Aflekom (Ben Affleck), ali ni to nije potrajalo. 2002. godine sreće Krisa Martina (Chris Martin) iz benda Coldplay za koga se udala 2004. godine i dobila ćerku, a kasnije i sina.

Slika 345 Srećan rođendan, Gwyneth Paltrow!

Gvinet i Kris

Gvinet je svakako jedna uspešna žena sa bogatom karijerom iza sebe i lepom porodicom. Želimo joj mnogo uspeha narednih godina. Srećan rođendan!

Slika 433 Srećan rođendan, Gwyneth Paltrow!

Lepa Gvinet

Izvori fotografija: imgbase.info, 4.bp.blogspot.com, 1.bp.blogspot.com, realbollywood.com

Prethodne tekstove iz serijala “Srećan rođendan” možete pročitati ovde.


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Editors choice