Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Srećan 34. rođendan, Džejmse! Rado bih te izljubila, ali nažalost nisam u mogućnosti.

Devojke, (a i momci, naravno) predstavljam vam dosadašnji život i delo ovog slatkog, američkog glumca, pesnika, pisca, producenta, scenariste, slikara, muzičara, performans umetnika i voditelja dodele Oskara 2011.

Glavni moto Džejmsa Franka (James Edward Franco) je: “Never. It’s an impossibility. I don’t even like to sleep. I feel as if there’s too much to do.” A u sledećim redovima videćete i sami da za ovog macana ništa u životu nije nemoguće i nedostižno. On vodi na svim poljima.

Detinjstvo i porodica

Specifičnu lepotu koju poseduje nasledio je mešavinom svojih roditelja, majke jevrejskog i oca švedsko-portugalskog porekla. Odrastao je u Kaliforniji, a ima i dva mlađa brata. Od malih nogu bio je štreber. Završio je i pohađa više fakulteta; režiju, glumu, dizajn, književnost. Važi za jednog od obrazovanijih i informisanijih glumaca.

slika 1jf Srećan rođendan, James Franco!

Različiti geni spojili su se u telu ovog lepotana

Najbitnije uloge

Probio se u svetu glume ulogom u tv seriji “Čudaci i štreberi” (Freaks and Geeks), nakon toga u filmu “Džejms Din” (James Dean). Za interpretaciju Džejmsa Dina osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca, nominovan je i za nagradu Udruženja glumaca, nagradu filmske kritike i za Emi za najboljeg glavnog glumca.

Glavna uloga u filmu “Ananas ekspres” (Pineapple Express) donela mu je nominaciju za Zlatni globus za najboljeg glumca u igranom filmu, kao i nominaciju za MTV nagradu, takođe za najboljeg glavnog glumca. Iste godine, 2008. sledi i sporedna uloga u filmu “Milk” (Milk). Ova uloga je specifična po tome što igra ljubavnika, čuvenog Harvija Milka (Harvey Milk). Koliko dobro se pokazao svedoči činjenica da ovom ulogom ulazi među holivudske zvezde A liste.

Period od 2000. do 2010. godine njegove karijere obeležila su tri dela filma “Spajdermen” (Spider-Man).

Najbitnija uloga mu je svakako u filmu “127 sati” (127 Hours) iz 2010. godine. U ovoj avanturističkoj drami igra alpinistu Arona Ralstona (Aron Ralston), koji suočen sa problemom i u borbi sa prirodom biva prinuđen da odseče sebi ruku kako bi preživeo. Za ovu ulogu dobio je mnoge, veoma bitne nagrade, a nominovan je i za BAFTA nagradu za najboljeg glumca, nagradu Udruženja filmskih glumaca, Zlatni globus za glavnog glumca u igranom filmu, kao i za svog prvog Oskara.

slika 2jf Srećan rođendan, James Franco!

Brojne nagrade svedoče o tome da nije poznat samo po lepom licu

Književno delo

Pored glume Džejms Franko se bavi i književnošću. Nakon zbirke kratkih priča pod nazivom “Palo Alto” (Palo Alto) koju je objavio u septembru 2010. godine, rešio je da napiše roman o svom holivudskom životu. U pitanju je knjiga bazirana na Džejmsovoj karijeri, čije je prvo izdanje već prodato. Roman se zove “Glumci anonimusi” (Actors Anonymous).

Kakva guza, Bože, kakva guza

Proglašen je za jednog od najzgodnijih muškaraca planete, najseksepilnijeg neženju i najveću gej ikonu današnjice.

slika 3jf Srećan rođendan, James Franco!

Za naslovnu stranu magazina “Flaunt” pokazao je lice dobrog i nevaljalog dečaka u sebi

Sam o sebi

“Ne smatram da je ono što radim konfuzno. Ono što jeste stvarno zbunjujuće je to što ja glumim u mejnstrim filmovima, a oni koji komentarišu te filmove su uglavnom idioti koji i ne pokušavaju da razmišljaju na način koji se razlikuje od komentarisanja pop kulture. Tako moroni iz blogosfere pokušavaju da kritikuju moj rad. Ali odlično je to što su njihove kritike deo mog rada. Sviđa mi se to što su zbunjeni i što ismevaju ono što radim. To je divan odraz naše kulture u ovom trenutku” – izjavio je.

Najnovija uloga, uloga Hjua Hefnera

Holivud se sprema za snimanje novog filma o životu osnivača i vlasnika magazina za muškarce “Playboy”, Hjua Hefnera (Hugh Hefner), koga će tumačiti Džejms Franko. Nije li savršen za ovu ulogu?

slika 4jf Srećan rođendan, James Franco!

Da li odelo čini čoveka?

Saradnja sa brendom Gucci

Današnji slavljenik učvrstio je saradnju sa poznatim italijanskim brendom Gucci postavši i zvanično lice najnovije kampanje ove modne kuće.

Umetnička direktorka Gučija, Frida Đanini (Frida Giannini) o Džejmsu kao zvezdi ovog brenda rekla je krajnje inspirativno:

“Džejms ima urođenu sposobnost fuzije klasične elegancije sa modernim stilom, kao i sposobnost da elegantnu odeću interpretira na poseban način.

slika 5jf Srećan rođendan, James Franco!

Džejms sa bivšom devojkom – ne brinemo za njega, naći će on ljubav svog života

Ljubav
Od 2001. do 2005. godine bio je u vezi sa koleginicom Marlom Sokolof (Marla Sokoloff). Kada su raskinuli našao je taj brzo novu devojku. Koleginicu Anu O’Rajli (Ahna O’Reilly). Bili su skoro pet godina zajedno. Pet godina on je bio s jednom devojkom, iako može da ima koju poželi. Ispričao je za magazin “Playboy” da je zbog sve zahtevnijih obaveza na studijama bio primoran da okonča vezu. Isto bi rekla i moja baka: “Ljubav i škola ne idu zajedno!” Zato, Džejmse, završavaj te fakultete, pa da te ženimo!

Srećan rođendan ti želimo, macane!

Izvor pete fotografije: JustJared.com


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Editors choice