Džejn Fonda (Jane Fonda) je rođena na današnji dan pre tačno 75 godina. Od majke, glumice, nasledila je talenat za glumu, ali majka nije uspela da dočeka uspehe koje je dočekala ćerka, jer je digla ruku na sebe kada je Džejn imala svega 12 godina. Detinjstvo je nije mazilo. Ljubav prema kamerama lečila ju je od životnih rana.

 Srećan rođendan, Jane Fonda!

Njeni brat i sestra su, takođe, krenuli glumačkim stopama

Njena lepota je dva puta krasila naslovnu stranu prestižnog “Vogue”-a. Uloga modela nakratko je zadovoljila. Želela je da korača glumačkim stopama kojima je hodala njena majka. Da krv nije voda pokazalo se i u njenom slučaju. Kraj šezdesetih godina označio je početak njene glumačke karijere, koja je bez skretanja išla uzlaznom putanjom. Bila je u koži čirlidersice, prostitutke, te glavna junakinja brojnih komedija, ali i filmova drugih žanrova.

jf2 Srećan rođendan, Jane Fonda!

Brojne nagrade i priznanja stigle su pravo u njene ruke

Epitet seks simbola je nije zaobišao i od kada su ga krajem šezdesetih povezali sa njenim telom više se nikada od nje nije odvajao. Zavodila je i bivala zavedena, rađala je i usvajala decu. Sudbonosno “da” izgovorila je tri puta, ali nijedan od njenih brakova nije trajao dok ih smrt ne rastavi. Rastavljale su ih razlike u karakterima, ljubomora i različite želje, kidajući lanac ljubavi na paramparčad.

JF3 Srećan rođendan, Jane Fonda!

Ima dosta dece i bivših muževa

Balet je dugo bio njen hobi, ali ga je nakon povrede stopala tokom jednog od snimanja zamenila časovima aerobika. Poznata po uvek besprekornom telu nije dozvolila da je ta povreda spreči u treniranju. Tajnu savršenog izgleda podelila je sa ženama širom sveta objavljujući više video snimaka sa različitim tipovima vežbi. Prodala je 17 miliona kopija ukupno, što je daleko više od bilo koje druge serije vežbi. Ovoj hrabroj ženi je pre dve godine dijagnostifikovan rak dojke, ali je ona našla način da ga pobedi.

JF4 Srećan rođendan, Jane Fonda!

Mnoge žene su želele da imaju telo kao ona

Iako danas puni tačno 75 godina, ona se nije zaustavila. Stvara, voli, piše svoj blog i u sebi, sebično, čuva mladu Džejn iz pedesetih godina. Srećan ti rođendan, gde god da ga proslavljaš i nastavi da koračaš stazom prkosnih koji uvek slave život!

Izvori fotografija:young-celebrity-photos.blogspot.com, georgesjournal.wordpress.com, dailymail.co.uk, afemmeduncertainage.blogspot.com


Sonja Josipović sebe smatra devojkom koja uživa u trenucima tišine koji joj uvek donesu novu dozu inspiracije. Voli da piše i čita knjige, ali i da se druži sa ljudima od kojih može nešto novo da nauči. Pored uživanja u igri rečima, uživa i u igranju sa svojim zekom koji joj često ne dozvoljava da neke svoje tekstove privede kraju. Voli sva godišnja doba, sve oblike umetnosti i sve vrste slatkiša (izuzev žele bombona). Autorka je bloga Svet obojen rečima.

Comments