Ako se nalazite u velikom društvu, Lav će prosto da zrači i ubire pohvale, Strelac će “voditi banku”, a Ovan će mu parirati. Bik će najviše da uživa, Škorpija će da zavodi, Vaga će pokušavati da se odluči između belog i crnog vina, Rak će zarazno da se smeje šalama Blizanca, Ribe će odsutno da osmišljavaju nove svetove u svojoj glavi, Devica će smerno da se smejulji, Vodolije… Pa one će verovatno raditi nešto izuzetno zanimljivo i uvrnuto. A šta će da radi onaj ćutljivi Jarac? On će čekati svojih  5 minuta slave. I verujte mi, dočekaće ih.

prva slika4 Srećan rođendan: Jarčevi

Strpljenje je jedna od najlepših osobina Jarčeva. Uostalom, da nije tako, ko zna da li bi Njutn dočekao pad jabuke.

Kojeg god tumačenja ovog znaka da se dohvatite, svuda će velikim slovima biti ispisana reč – AMBICIJA. Oni će biti tihi, neće vam predstavljati pretnju, neće vam se žaliti za one prave probleme, činiće vam se da su izuzetno spori, ali makar im trebao ceo život, oni će zavladati svetom. Ili bar jednim njegovim delom, kao što su to učinili Jozef Staljin (Иосиф Сталин) i Mao Ce Tung (Mao Tse-tung; 毛泽东).

druga slika2 Srećan rođendan: Jarčevi

Da Jarčevi umeju da budu mračni, Hopkins je potvrdio izjavom da uživa u ulogama monstruma, jer razume ludake.

Nekada ovi ćutljivi, suzdržani Jarčevi umeju da puste jezik, a kada ga puste, mogu da postanu kraljevi komedije. Alan King (Alan King) i Džim Keri (Jim Carrey) samo su neki od brojnih primera. Džim je kao dete spavao sa obuvenim cipelama za step-ples, u slučaju da njegovim roditeljima u sred noći zatreba neko da ih razveseli.

treca slika Srećan rođendan: Jarčevi

Dženis Džoplin je pevala setne pesme, govorila da uživa da "vodi ljubav" sa 25,000 gledalaca i uživala je strasnoj latino publici. Bila je Jarac.

Saturn je planeta melanholije, te su oni rođeni pod ovim znakom i te kako podložni ovom stanju. Ona je plodno tle za romantičare, neophodna je genijima i večita je pratilja pesnika i pisaca. Verovatno Saturnu možemo da zahvalimo za magične svetove Tolkina (J.R.R. Tolkien), svima nama omiljenog, revoltiranog “Lovca u žitu” Selindžera (J. D. Salinger) i mračnim, sanjivim stihovima Edgara Alana Poa (Edgar Allen Poe).

cetvrta slika1 Srećan rođendan: Jarčevi

Najveće zadovoljstvo poznatog Jarca Džada Loua, jeste da drži i sebe i druge u neizvesnosti.

To što su Jarčevi skloni melanholiji i romantici, ne sme da vas navede da pomislite da su oni slabići. Al Kapone (Al Capone) je snadbevao alkoholom zadimljene, poročne džez klubove Čikaga čitavu deceniju. Ovaj najpoznatiji gangster je dobar primer da oni umeju da saseku priče o “Jarčevima kao slabićima” u korenu.

peta slika1 Srećan rođendan: Jarčevi

Bokser Muhamed Ali (Muhammad Ali), svetski šampion teške kategorije, još jedan je poznati Jarac.

Svi pripisuju pedantnost Devicama, sasvim opravdano. Ali ova osobina, koja mnoge dovodi do ludila, krasi i naše drage Jarčeve. U malo izmenjenom obliku. Oni su opsednuti čistoćom. Kod njih nikada neće biti prašine, prljavih šerpi u kuhinji i umazanih ogledala. Može to da vas nervira koliko hoćete, ali da nije bilo toga devojke danas ne bi davale poslednji dinar na bilo šta iz kolekcije Helene Rubinštajn (Helena Rubinstein) koja je izjavila da ne postoje ružne žene, već samo one koje su lenje.

sesta slika Srećan rođendan: Jarčevi

"Debljinom" svog struka zadala je domaći zadatak mnogim manekenkama. Ukrasila je naslovnice brojnih časopisa. Ona je Kejt Mos, ženski Jarac.

Tačno je da su uglavnom Ovnovi i Lavovi ti koji pretenduju da predvode ljude ka “svetlijoj budućnosti”, ali nisu ni Jarčevi mutavi. Martin Luter King (Martin Luther King) je imao san, san koji je uspeo da ostvari. Takođe je bio jedan od onih koji veruju da je vredno umreti za ideju i na žalost to se i desilo. Da dokažemo da ni žene ne zaostaju, Jovanka Orleanka (Jeanne d’Arc) je uspostavila vezu sa Bogom i hrabro predvodila Francusku u Stogodišnjem ratu protiv Engleske, što morate priznati nije mala stvar za devojku u 15. veku. Nažalost, ona se zbog ideje da priča sa Bogom, na kraju i prerano sastala sa istim.

sedma slika Srećan rođendan: Jarčevi

Elvis Prisli dao je izjavu koju bi trebalo svi Jarčevi da istetoviraju na sebi: " Moja ambicija san sa V8 motorom."

Žene Jarčevi mogu da budu ženstvene, koketne, šarmatne, ali u sledećem trenutku mogu biti hladne, tihe i tada ih ništa neće približiti vama. Da, one su promenljive, i nikada nemojte misliti da su onakve kakvim se predstavljaju u jednom trenutku. To nije licemerje, one su kompleksne i proći će mnogo vremena pre nego što ih upoznate. Ava Gardner (Ava Gardner), pin-up devojka, san brojnih muškaraca, femme fatale pedesetih i šezdesetih godina, van domašaja kamera je bila povučena devojka, željna ljubavi, romantike i toplog doma. S druge strane, Marlen Ditrih (Marlene Dietrich) je bila zavodnica i na platnu i iza njega. Uz to je smatrala i da je pravi džentlmen.

osma slika Srećan rođendan: Jarčevi

Da se Jarčevi ne boje sjaja dokazao je Dejvid Bouvi, jedan od začetnika glam rock-a.

Ako možete da im pomognete, pomozite im. Ako ne, sklanjajte im se sa puta. Nikada ne možete znati u šta su im oči uprte. Možda će želeti da osvoje ceo svet, a možda “samo” vaše srce. Bilo kako bilo, uspeće u tome! Za dobrobit svih nas, želimo vam srećan rođendan i da budete blage naravi prema nama! A koji su to još slavni Jarčevi, možete pogledati u galeriji ispod.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i s toga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Comments