Godine 1983. na današnji dan rodila se Kejt Bosvort (Kate Bosworth). Ona je veoma zanimljiva i talentovana američka glumica i model. Rođena je u Kaliforniji, ali je većinu detinjstva provela u Masačusetsu i Konektikatu. Kejt nije oduvek bila zainteresovana za glumu. Uvek je volela trke konja i želela da se takmiči i pobeđuje. Kao klinka sa četrnaest godina uspela je u tome i osvojila šampionat za juniore. To joj je donelo i ulogu u filmu “Šaptač konjima” (The Horse Whisperer).

Glumačku karijeru je započela u televizijskoj seriji “Mladi Amerikanci” (Young Americans) u kojoj je tumačila lik Bele Benks (Bella Banks). Kada je snimanje serije bilo prekinuto, Kejt se preselila u Los Anđeles u nadi da će joj to pomoći u daljem radu.

Slavu je stekla glavnom ulogom u filmu “Plavi udar” (Blue Crush) iz 2002. godine. Film je dobio odlične kritike, a Kejt su proglasili “zvezdom u usponu”. Njenom glumačkom uspehu pomogao je i film “Pravila privlačnosti” (The Rules of Attraction). Pokazala je da ima talenta i u ne tako uspešnim filmovima “Zemlja čuda” (Wonderland) i “Sastanak s Tedom Hamiltonom” (Win a Date with Tad Hamilton).

SLIKA 220 Srećan rođendan, Kate Bosworth!

Lepa i zanosna Kejt

Kejt nije poznata samo po velikom glumačkom umeću. Ona je devojka od stila. Svoj istančan stil i umeće modelinga imala je prilike da predstavi u novembarskom izdanju “InStyle” magazina, kada je u editorijalu nosila kolekciju Toma Forda (Tom Ford), čije kreacije i privatno obožava da nosi. Pokrenula je i sopstvenu kolekciju nakita, pod imenom “JewelMint” sa ciljem da razvije kolekciju koja će biti pristupačna svima.

SLIKA 316 Srećan rođendan, Kate Bosworth!

“Kada nosite odeću marke Tom Ford osećate se snažno i seksi. On ima moć da iskaže snagu žene.”

Prepoznatljiva je i po svojim očima. S pravom se može reći da na glumačkom nebu Holivuda niko nema oči kao ona. Zapravo, Kejt ima stanje koje se naziva heteronomija. Njene oči su različite boje – jedno je plavo, drugo smeđe. To joj nikada nije smetalo. Naprotiv, po tome je prepoznaju i to je njen zaštitni znak!

SLIKA 413 Srećan rođendan, Kate Bosworth!

Prihvatite svoje nedostatke i ne tretirajte ih kao mane!

Zanimljivo je i to da je Kejt član ASP organizacije, koja se bavi humanitarnim radom, odnosno popravkama i gradnjom kuća za siromašne porodice.

SLIKA 515 Srećan rođendan, Kate Bosworth!

Kejt se bavi i humanitarnim radom

Iza sebe ima nekoliko ozbiljnih ljubavnih veza. Tri godine je bila u vezi sa glumcem Orlandom Blumom (Orlando Bloom) i isto toliko sa muzičarem Džejmsom Rusoom (James Rousseau). Avgusta 2012. objavila je veridbu sa producentom Polišom Majklom (Polish Michael).

SLIKA 611 Srećan rođendan, Kate Bosworth!

Ljubav i dalje cveta

Izvori fotografija: justjared.com, instyle.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments