Sve devojčice sanjaju isti san – lepog princa, kraljevsko venčanje u raskošnoj dugoj venčanici – sanjaju da postanu ono što je postala Kejt Midlton (Kate Middleton). Običnoj devojčici iz Berkšira uspelo je da od školske koleginice jednog od članova kraljevske porodice postane prava pravcata princeza koja će, vrlo verovatno, jednog dana biti i supruga britanskog kralja.

Kao najstarije dete uspešnog preduzimača Majkla (Michaela) i bivše stjuardese Kerol Midlton (Carole Middleton), 9. januara 1982. godine rođena je devojčica koja je dobila ime Ketrin Elizabet Midlton (Catherine Elizabeth Middleton). Novopečeni milioneri živeli su u modernoj porodičnoj šestosobnoj kući u zaseoku u oblasti Berkšir gde su pokrenuli sopstvenu kompaniju koja se bavila slanjem igračaka i svih neophodnih rekvizita za sve vrste proslava na kućnu adresu.

Sa trinaest godina, Kejt postaje student jednog koledža na kojem godina obrazovanja košta 15 hiljada britanskih funti. Mlada dama u to vreme bila je oduševljena netbolom i hokejom, a ostala je zapamćena kao pametna, sposobna i izuzetno uspešna učenica koja je ostvarila najviše ocene iz hemije, biologije i umetnosti. U julu 2000. godine, Kejt odlučuje da napravi godinu dana pauze sa studijama i odlazi u Firencu kako bi se bavila izučavanjem na ondašnjem Britanskom institutu, ali je učestvovala i u brodskoj trci oko sveta.

Slika 1117 Srećan rođendan, Kate Middleton!

Prava dama sa stilom

U ovo vreme Kejt upoznaje princa Vilijama Artura Filipa Luisa od Velsa (Williama Arthur Philip Louis). Njih dvoje prvo postaju prijatelji, a zatim i cimeri, da bi negde oko Božića 2003. godine između njih planula ljubav. Vilijam i Kejt u aprilu 2007. godine na kratko raskidaju, ali nekoliko meseci kasnije odlučuju da ipak obnove svoju romansu. Tri godine kasnije, tokom njihovog zajedničkog odmora u Keniji, njena strpljivost se isplatila. Princ ju je zaprosio jednog novembarskog dana 2010. godine pruživši joj verenički prsten optočen safirima, koji je svojevremeno pripadao njegovoj tragično preminuloj majci, Lejdi Dajani (Ledi Diana).

Slika 290 Srećan rođendan, Kate Middleton!

Sklapanjem braka dobila je još i titule grofice i baronice

Lepa Kejt, poznata je po svojoj klasičnoj, elegantnoj i često uzdržanoj pojavi, ali je do sada primila mnoštvo kako kritika, tako i pohvala na račun svog stila. Plava haljina brazilske kreatorke koju je Midltonova nosila prilikom zvanične ceremonije veridbe uzburkala je čitavu modnu javnost. Mnogi su prizvali u sećanje prethodnu princezu od Velsa, Lejdi Di, koja je istim povodom nosila nešto konzervativniji komplet vrlo slične nijanse. U prošlosti je Kejt često trpela kritike na račun odabira svoje garderobe. Mnogi joj zameraju što ostavlja utisak da je sklona da se oblači potpuno staromodno i retko se odlučuje za šik kreacije renomiranih dizajnera. Po svemu sudeći, venčanica koju je Kejt Midlton nosila na venčanju sa Vilijamom od Velsa bila je misterija do samog kraja. Jedino je bilo sigurno da haljinu neće dizajnirati čuvena Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood) pošto je izjavila da gospođica Kejt “nema dovoljno stila da bi zaslužila da nosi neku od njenih kreacija”.

Pošto je čekala dugih sedam godina da je princ Vilijam konačno zaprosi, gospođicu Kejt Midlton mnogi su nazivali “Strpljiva Kejti”. S obzirom na to da potiče iz porodice koja pripada višoj srednjoj klasi, što se umnogome razlikuje od elitno aristokratskog porekla ma koje evropske princeze, mnogi nisu mogli ni da pretpostave da bi ova devojka mogla čak i da pomisli na to kako je baš ona idealna kandidatkinja za bračnog druga nekome iz britanske kraljevske porodice. Bilo kako bilo, ona danas slavi svoj 31. rođendan kao član kraljevske porodice i kao supruga budućeg britanskog kralja.

Srećan rođendan, Kejt!

Izvori fotografija: examiner.com, celebritystyle.about.com, au.ibtimes.com, mirror.co.uk


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Comments