Kad god pitate nekoga šta je u horoskopu, kažu vam da pogađate. Često dođe do razočaranja sa obe strane. Vi se snuždite što nemate predstavu sa čim imate posla, a druga osoba što ste mislili da je neki znak koji mu nikako nije po ukusu. Postoji jedan jedini znak koji nikada nećete omašiti. Oni se ne kriju, čak i kada umisle da su introvertni, potrebno je svega pet minuta da se razgoropade i da Sunce počne da isijava iz njih. Smeju se i pričaju glasnije od svih, postavljaju više standarde, predvodiće vas makar i do obližnje prodavnice i nazad. Kroz vrata prvo uđe njihov ponos, pa tek onda oni. Došlo je vreme da se pozabavimo Lavom.

1PrvaSlika1 Srećan rođendan, Lavovi!

Lava, pa tako ni Mika Džegera, težak posao ne plaši

Jasno je da sve zavisi od podznaka, da li vas je mama ispustila na glavu kad ste bili bebe, da li vam se jezik zalepio za sladoled kad ste bili mali, pa vučete traume itd, ali postoje neke karakteristike koje nose svi predstavnici ovog znaka. Ukoliko ih trenutno ne poseduju, javiće se s vremenom. Neminovno je. Lav je poglavar životinjskog carstva, te se to nekim misterioznim putevima prenelo i na horoskopske Lavove. Oni će uvek biti iznad vas i bolje bi vam bilo da se ponašate u skladu sa tim. Iako je ponekad izuzetno iritantno i najradije biste ošišali njihovu razuzdanu grivu, uvek je potrebno imati jednog takvog kraj sebe. Oni su ona dobra vrsta vladara. Iako će vas tlačiti ponekad, uvek će vas zaštiti ili će bar verovati da vas štite. Nisam sigurna kako je to išlo kod Napoleona Bonaparte (Napoléon Bonaparte), Benita Musolinija (Benito Mussolini) i Fidela Kastra (Fidel Castro).

2DrugaSlika1 Srećan rođendan, Lavovi!

Lav se nikada ne igra Tvorca. On zna ko je, šta je i da je dao svetu deo sebe. Koko Šanel je tipičan primer

Lav će se uvek izdvajati. Njegov život je posvećen tome da bude prvi i najbolji, kao što mu i priliči. Endi Vorhol (Andy Warhol) se vrlo lepo snalazio kao najistaknutiji predstavnik Pop Arta. Zapravo, toliko dobro da za njega znaju i oni koji u životu muzej posetili nisu. Tako svi vrlo dobro znaju i za Alfreda Hičkoka (Alfred Hitchcock), iako ruku dajem da bar polovina njih nije odgledala ni jednu sekvencu njegovog filma. Rika Lava odzavanja dovoljno daleko da ponekad nije ni potrebno da ga vidite, a znaćete za njega.

3TrecaSlika1 Srećan rođendan, Lavovi!

Antonio Banderas je uvek spreman za nove avanture i pobede. Lava ubija dosada

Lavovi pucaju od ponosa. Teško onome ko na njega nagazi. Upravo zbog toga oni sa smeškom odbijaju svaku ponuđenu pomoć, mada ponekad ukoliko se ulenje ćutke prepuste sav rad nekom od podanika. Ipak, u prirodi im je da oni budu ti koji će da vam pruže ruku spasa. Verujem da su svi čuli za Karla Junga (Karl Jung).

4CetvrtaSlika1 Srećan rođendan, Lavovi!

Nekako se uvek desi da Lav iskoristi to što dobije. Mladi Garfild je tako savšreno iskoristio ulogu Spajdermena

Jedna od stvari, koja im je ispod ponosa, jeste reč “nemoguće”. Govorili su da je nemoguće da se dođe do Meseca, Nil Armstrong (Neil Armstrong) je hodao po istom. Preleteti okean? Nikakav problem za Ameliju Erhart (Amelia Earhart). Postati slavan glumac, iako si bilder iz austrijskog sela, sa teškim akcentom i neizgovorljivim prezimenom? Ne samo da je osvojio Holivud, nego se Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger) ustoličio kao trideset i osmi guverner Kalifornije.

5PetaSlika1 Srećan rođendan, Lavovi!

Lav uvek prihvata sebe takvog kakav je. Upravo zbog toga se najbolje osećaju u svojoj koži. Zato Mila Kunis uvek i izgleda tako fantastično

Apsolutno je nebitno da li u dušeku kreveta ili u banci kriju milione ili imaju jedva šta da pojedu, Lavovi će se uvek truditi da budu u punom sjaju. Čak i kada nisu, gracioznost ih nikada ne napušta. Verujem da je Mata Hari (Mata Hari) zanosno odšetala na mesto pogubilišta. Za Helen Miren (Helen Mirren) sa sigurnošću možemo da kažemo da je vreme stalo negde u tridesetoj, jer se i dan danas šetka uzvišeno i daje veliki zadatak svakoj mlađoj koleginici. Uostalom, Melani Grifit (Melanie Griffith) je uspela da zavede jednog od najvećih zavodnika, koji je i sam lav, Antonija Banderasa (Antonio Banderas).

6SestaSlika Srećan rođendan, Lavovi!

Lav nikada neće uzmaknuti pred savršenstvom i uvek će se potruditi da dođe do njega. J.Lo je savršen primer

Da ne ispadne slučajno da Lav ume samo da riče, tu su mnoga imena koja su obeležila muzičku scenu. Nedavno preminula Vitni Hjuston (Whitney Huston) samo je jedan od brojnih primera. Hrapavi glas Luja Armstronga (Louis Armstrong) zalazi pod kožu i onima koji nisu ljubitelji džeza. S druge strane, njegov kolega Kaunt Bejsi (Count Basie) je pretočio svoj talenat u riku klavira.

7SedmaSlika Srećan rođendan, Lavovi!

Ukoliko je neko ikada imao sumnje, da, diva Madona je Lav i to nikoga ne bi trebalo da čudi

Dok neki lavovi poput Roberta De Nira (Robert De Niro), Erika Bane (Eric Bana) i Bena Afleka (Ben Affleck) uživaju da se prže pod svetlostima reflektora i da se šepure pred kamerama, Lav možda još više voli da se nađe iza kamere. Ukoliko mu je zasigurana posebna stolica iz koje će rukovoditi. Roman Polanski (Roman Polanski) i Kristofer Nolan (Christopher Nolan) su samo neki od primera.

8OsmaSlika Srećan rođendan, Lavovi!

Lav voli da ga mazite, pazite i obasipate ljubavlju, koju ionako zaslužuje. Ostvarite to i imaćete pored sebe malu macu koja prede, a možda i nekog Džonatana Riz Mejersa

Čak i kada ne vladaju direktno, oni će se potruditi da ih istorija upamti. Džeki Kenedi (Jacqueline Kennedy) je postala ikona jednog doba, iako je bila “samo” prva dama. Važno je upamtiti da će Lav uvek pronaći mesto u društvu. Oni znaju kuda idu, a i kada ne znaju, potrudiće se da predstave svetu kao da su videli budućnost. Nemojte ga izazivati bez preke potrebe, jer se nećete ni vi ni on dobro osećati. Obasipajte ga komplimentima (ionako to verovatno zaslužuje) i pretvoriće se u mače koje će vam presti kraj nogu. Ukoliko ste isuviše “ponosni” za ovo, nemojte da se bunite kada ogluvite od njihove rike. Dopustite da vas greje njegov sjaj i velikodušnost, nadajte se da će uspeti jer vas nikada neće zaboraviti i ostaviti. Ni slučajno nemojte da iskorišćavate njegovu dobrotu, jer teško onome koji pokuša da ga nasamari. Dragi moji Lavovi, srećan vam rođendan! Želimo vam da vaša kruna još više zasija i da obogatite istoriju svojim velikim poduhvatima.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Comments