Onika Tanja Maraž (Onika Tanja Maraj) je američka hip-hop, R’n’B, pop pevačica i kantautorka, svetu poznatija pod imenom Niki Minaž (Nicki Minaj). Rođena je u državi Trinidad, gde je do pete godine živela sa bakom. Detinjstvo je provela uz muziku koja joj je pomogla da pobegne od stvarnosti. Prvo je sebe nazivala “Kolačić” (Cookie), zatim “Hajaruku Barbika” (Hajaruku Barbie) i na kraju je ostalo Niki Minaž. Završila je srednju muzičku školu “La Gardija” na Menhetnu, gde je pohađala i časove glume.

Nicki Minaj slika 1 Srećan rođendan, Nicki Minaj!

Pažnju publike privukla je otkačenom garderobom, ali i dobrim glasom

Karijeru je započela 2004. godine, kao prateći vokal muzičarima iz Njujorka. Veću pažnju privukla je svojom stranicom na društvenoj mreži MySpace, gde je objavljivala remikse pesama drugih izvođača. Godine 2009. izdaje remiks traku, nakon čega potpisuje ugovor za izdavačku kuću Young Money Entertainment. Iste godine je gostovala na singlovima mnogih izvođača, poput Maraje Keri (Mariah Carey), Ašera (Usher), Kristine Agilere (Christina Aguilera), Ludakrisa (Ludacris) i mnogih drugih.

Naredne godine izdaje svoj prvi studijski album pod imenom “Pink Friday”, koji se našao među prvih pet najprodavanijih albuma u Americi.

nickiMinaj slika 2 Srećan rođendan, Nicki Minaj!

Šarene perike su njen zaštitni znak

Kozmetička kuća MAC, koja često sarađuje sa zvezdama Holivuda, izabrala je Niki za novu kampanju VIVA Glam ruževa za usne. Pored nje, ulogu u reklami dobio je i pevač Riki Martin (Ricky Martin), a sav novac od priloga odlazi u MAC-ov fond za borbu protiv AIDS-a.

Ova popularna reperka je, po ugledu na svoje koleginice, lansirala i svoj parfem koji je nazvala “Pink Friday”.

Ove godine Niki je krenula na veliku koncertnu turneju “Pink Friday” gde su sve karte prodate istog dana kada su puštene u prodaju. Zbog prevelikog interesovanja, u oktobru je počela novu turneju pod nazivom “Pink Friday: Reloaded Tour”. Velike turneje i armija obožavalaca govore o tome koliko je ova mlada devojka popularna u svetu.

Srećan rođendan, Niki!


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments