Hot topics

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Zamislite dete. Ali, onako, baš slatko. Toliko slatko da biste izrekli čuvenu kanibalističku rečenicu: “Pojeo/la bih te! ” Čak i da razbije vašu omiljenu vazu, vi biste mu oprostili, ima tako tople okice. Čak iako je toliko sebično i tvrdoglavo, praštate mu iz prostog razloga što ima onaj prokleti šarmantni osmeh. Izluđivaće vas što ima koncentraciju za vas svega pet sekundi, a potom ugleda neverovatno zanimljivu tačku na zidu. S druge strane ćete procvetati istog trenutka kada ponovo usmeri svoju pažnju na vas. Dragi i drage moje, upoznajte Ovna.

Prva slika6 Srećan rođendan, Ovnovi!

Lady Gaga je dala prilično težak zadatak ekscentricima širom sveta

Ovan je prvi znak Zodijaka, i samim tim, kao i svako mladunče, svestan isključivo isključivo samoga sebe. Nije da vi ne postojite, ali, nekako, ipak vi niste toliko zanimljivi kao što je on. Njegove potrebe, misli, prohtevi i problemi će uvek biti na prvom mestu i to morate da prihvatite. Razumite ih, oni moraju da budu prvi u svemu, oni nama, ostalim znakovima, krče put. Vinsent van Gog (Vincent Van Gogh) je napravio fine temelje za ostatak ekspresionista koji će se javiti tek u narednom veku. Kada tako sagledate stvari, morate da mu oprostite što je dovodio ostale slikare do ludila, svog brata, sestru i uopšte svoje okruženje, pa i samog sebe. Vredelo je!

Druga slika5 Srećan rođendan, Ovnovi!

Robert Dauni Džunior je tipičan Ovan koji ne staje. Život je previše kratak da bi pravio pauze

Jedna od najlepših, iako ponekad zastrašujućih osobina Ovnova jeste njihova upornost. Oni često vrlo jasno vide svoj cilj, a i da ga ne vide, sigurno vam to ne bi priznali. Spremni su da idu do krajnjih granica da bi ga ostvarili. Ovo ponekad može da bude kobno po ceo svet, kao što je to bilo sa Adolfom Hitlerom (Adolf Hitler). S druge strane, može da produži i ulepša živote, kao što je to Hju Hefner (Hugh Hefner) učinio. Gde bi svet bio bez zečica?

Treca slika3 Srećan rođendan, Ovnovi!

Elton Džon daleko više uživa u slavi nego u novcu

Ovnove nikada nećete videti slabe, oni žele da ih uvek vidite kao predvodnike spremne za borbu. Upravo zato ne čudi što je svet šou-biznisa prepun pripadnika ovog znaka. Za Marlona Branda (Marlon Brando) je čitava dekada šezdesetih bila tragična. Nije se znalo koji film mu je gori, a već 1972. godine dobija uloge u “Kumu” (The Godfather) i “Poslednjem tangu u Parizu” (Last Tango in Paris).

Cetvrta slika1 Srećan rođendan, Ovnovi!

Sara Džesika Parker više voli sama da se opeče i da se uveri da nešto ne valja

Više nego bilo ko drugi on voli da se hvali i da bude hvaljen. Njegova omiljena tema je uvek on sam, a i šta ima da čuje od vas kad vi tek treba da počnete da radite ono što je on preživeo, sažvakao i ispljunuo. Da se primetiti da im skromnost nije jača strana, ali uvek im je potrebno da dobiju priznanje i od drugih. Kada bi birao između slave i novca, pravi pripadnik ovog znaka bi uvek izabrao slavu. S toga nije teško poverovati u činjenicu da je Čarli Čaplin (Charlie Chaplin), iako milioner, živeo u otrcanoj hotelskoj sobi, a svoje čekove je čuvao u sanducima i po više meseci. Ipak su Ovnovi stalno užurbani, nemaju vremena da troše, ali im ni najmanje ne smeta da imaju mnogo.

Peta slika2 Srećan rođendan, Ovnovi!

Kventin Tarantino uživa da šokira ljude. Uživa u svojim mislima i stalno postavlja sebi više ciljeve

Ukoliko uspete da zadobijete njegovu pažnju, budite sigurni da će vas obožavati i uzdizati u nebesa. Hvaliće svaku vašu rečenicu, uvek će imati vremena da vas sasluša i potrudiće se da vam stavi do znanja da će za vas učiniti sve što treba. Režiser Akira Kurosava (黒澤 明; Akira Kurosawa) se maltene klanjao Džonu Fordu (John Ford). Kada su se upoznali, Akira ga je toliko opčinio svojim šarmom da je Ford bio neobično fin prema njemu. To je ona prokleta karakteristika Ovnova, trepnu dva puta i vi im date da vas pregaze, ako im se to hoće u tom trenutku.

Sesta slika Srećan rođendan, Ovnovi!

Ovnovi više vole da ih vide mrtve nego slabe. Neki, kao Hit Ledžer su se doslovno vodili ovim

Ovo je sad već toliko poznato, ali valja još jednom napomenuti. Ovnovi su neverovatno tvrdoglavi. Ne samo što će se uplitati u teme o kojima ništa ne znaju samo da bi vam dokazali da niste u pravu, nego nikada ni po koju cenu neće poslušati vaš savet, ma kako on dobar bio. Oni moraju sami u sve da se uvere. Možete da im drobite od jutra do sutra da vruća ringla ne bi baš trebalo da se pipa, oni će je svejedno pipnuti. Jedna od brojnih izjava Arete Frenklin (Aretha Franklin), koja je u više navrata uvrštavana u najbolje pevače Rock’n’Roll-a, glasi: “Odrastanje je teško. Pravite greške. Pokušavate da naučite nešto iz njih, ali kada ne naučite – boli još više. ” Iako su vrlo uporni, istrajni i odaju sliku nepobedivih, zapravo su poprilično osetljivi i ne znaju najbolje da se nose sa bolom, što ne znači da ćete imati često prilike da ih vidite saterane u ćošak. A i ovakvi periodi su veoma prolazni, nemaju oni vremena toliko dugo da se mlate sa melanholijama i depresijama. Ometa ih u osvajanju sveta.

Sedma slika Srećan rođendan, Ovnovi!

Iako mnogi smatraju Ovnove za uskogrude osobe, ovo je čista farsa. Ivan MekGregor, kao i mnogi drugi predstavnici ovog znaka, uživaju u probijanjima granica

Kažu da je Ovan pun predrasuda. Nisu oni toliko puni predstavova koliko ljude jasno razgraničavaju na prijatelje i neprijatelje. Kod njih nema one sive zone, što je možda i dobro. Isto tako, pripadnici ovog znaka ne umeju da lažu, tragično je koliko su loši u tome, mada im mi često to dopuštamo samo zato što su presmešno slatki kada se kobeljaju u laži. Kada malo bolje razmislite, zašto bi lagali? Ionako uživaju da prepričavaju svoje podvige i da se hvale istima. Kako su sami sebi najinteresantiji, potpuno očekivano je upravo jedan Ovan postavio sebe u centar univerzuma. Rene Dekart (Rene Descartes) je svojom čuvenom rečenicom: “Cogito ergo sum” odbacio srednjevekovno teocentrično sagledavanje, i postavio subjekat, odnosno sebe, u centar sveta.

Osma slika Srećan rođendan, Ovnovi!

Kira Najtli se uvek trudi da bude najbolje u svojim ulogama. Ovnovi ne pristaju ni na šta manje

Ovnovi su predvodnici i upravo zato će imati bizarnu potrebu da vas štite i da vas prosvetljuju čak i onda kada vam to nije potrebno ni u najavi. Vrlo iskreno veruje u to da može sve da uradi bolje od vas i zato i nema potrebe da se sad vi tu nešto mešate. Ako ste mu interesantni, podići će vam zlatni oltar. Iskren, pun energije, optimista i idealista uvek spreman na pokret će vas ponekad iscrpeti jer nećete imati snage da ga ispratite. Dragi naši Ovnovni, srećan vam rođendan, ostanite tako šarmantni dobićete sve što poželite, nemojte da se dajete u laganje, ne ide vam, i nemojte da se ljutite, jer je vaš bes, iako kratkotrakajan, traumatičan za većinu nas.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Editors choice