Patrik Dempsi (Patrick Galen Dempsey) je američki glumac rođen na današnji dan pre 47 godina. Najpoznatiji je po ulozi doktora Dereka Šeparda (Dr. Derek Shepherd) u seriji “Uvod u anatomiju” (Grey’s Anatomy). Pre ove serije imao je nekoliko televizijskih pojavljivanja, a njegova najveća filmska ostvarenja su “Dan zaljubljenih” (Valentine’s Day), “Transformersi” (Transformers: Dark of the Moon), “Alabama, slatki dome” (Sweet Home Alabama) i “Kako ukrasti nevestu” (Made of Honor).

Prvu značajniju ulogu dobio je kada je imao samo 21 godinu u filmu “In The Mood”. Usledili su filmovi “Ljubav nije na prodaju” (Can’t Buy Me Love) i “Neke devojke” (Some Girls), kao i glavne uloge u filmovima “Loverboy” i “Srećni zajedno” (Happy Together).

SLIKA 223 Srećan rođendan, Patrick Dempsey!

Neodoljivi Patrik u ulozi doktora Šeparda

Patrika ne interesuje samo gluma. On je i večiti zaljubljenik u automobilizam. Priznaje da više uživa u vožnji nego u glumi, ali da ga podjednako ispunjavaju. Učestvovao je u mnogim reli trkama, a prošle godine je zauzeo treće mesto na trci “Grand – AM Series Rolex 24”. Dempsi je oformio i “Dempsey Racing” tim koji se takmiči na američkim reli trkama.

SLIKA 319 Srećan rođendan, Patrick Dempsey!

“Sport je moja istinska strast – naročito reli trke.”

Patrik Dempsi je bio lice kozmetike L’Oreal i modne kuće Versace, a pojavljivao se i u reklamama za naočare za sunce Serengeti. Novembra 2008. godine lansirao je svoj parfem “Unscripted” za Avon kompaniju, a kako se parfem odlično prodavao proizveden je i parfem “Patrick Dempsey 2”.

SLIKA 416 Srećan rođendan, Patrick Dempsey!

Zavodljiv parfem koji odgovara zavodniku

Magazin “People” ga je proglasio drugim po redu najseksepilnijim muškarcem na svetu 2005. i 2006. godine. A ovaj zavodnik se venčavao dva puta. Prvi put sa glumicom Roki Parker (Rocky Parker) 1987. godine. Bili su veoma kontroverzan par, budući da je ona starija 26 godina od njega i da je majka njegovog najboljeg druga Korija (Corey Parker). Par se razveo 1994. godine. Jula 1999. godine, Dempsi je oženio Džilijen Fink (Jillian Fink) i sa njom ima troje dece, ćerku i blizance.

SLIKA 517 Srećan rođendan, Patrick Dempsey!

Porodično opuštanje na plaži

SLIKA 612 Srećan rođendan, Patrick Dempsey!

Ljubav i dalje traje

Izvori fotografija: celebritybabyscoop.com, belorek.wordpress.com, starpulse.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments