Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Srećan rođendan, Pierce Brosnan!

Srećan rođendan, Pierce Brosnan!

Prethodne tekstove iz serijala “Srećan rođendan” možete pročitati ovde.

Teško je govoriti o serijalu filmova o slavnom agentu 007, Džejmsu Bondu (James Bond), a ne govoriti o njemu. Setiti se slavne grupe ABBA, a ne setiti se njegove uloge u filmu “Mamma Mia” (Mamma Mia). Kao i njegove uloge negativca u filmu “Panamski krojač” (The Tailor of Panama). On je Pirs Brosnan (Pierce Brosnan).

Slika 132 Srećan rođendan, Pierce Brosnan!

Pirs Brosnan, slavni agent 007

Rođen je u Drogedi, Kaunti Loutu, u Irskoj, 16. maja 1958. godine kao jedinac u porodici Brosnan. Dugih dvanaest godina živeo je u Navanu, gradu za koji smatra da je njegova domovina. Sa četiri godine, zbog očevog napuštanja porodice, sa majkom odlazi u London gde će ga veliki deo njegovog života odgajati baka i deka, Filip i Ketlin Smit (Philip and Cathlin Smith). Nesrećno detinjstvo ga je pratilo i dalje, te je posle njihove smrti, otišao da živi najpre sa tetkom, te sa ujakom. Povremeno je provodio vreme u internatu koji je vodila gospođa Ejlin (Aylin).

Slika 227 Srećan rođendan, Pierce Brosnan!

Uloga u filmu “Panamski krojač”

Irsku napušta 12. avgusta 1964. godine i odlazi u London da živi sa svojom majkom i njenim novim suprugom, Vilijamom Karlmajklom (William Carmichael), ratnim veteranom Drugog svetskog rata, koga je Pirs vremenom zavoleo kao oca. Sa jedanaest godina Pirs se prvi put upoznaje sa agentom 007 i to u filmu “Goldfinger” (Goldfinger), koji je gledao u bioskopu. Nakon napuštanja škole, sa šesnaest godina, počinje da se bavi raznim poslovima, ali posao glumca u londonskom Drama Centru opredelio ga je da se bavi tom vrstom umetnosti, koja ga je učinila veoma popularnim.

Slika 326 Srećan rođendan, Pierce Brosnan!

Uloga u filmu “Mamma Mia”

Nakon diplomiranja na Drama Centru 1975. godine Pirs počinje aktivno da se bavi filmskim i televizijskim ulogama. Prvu veliku ulogu je ostvario u predstavi “Čekaj do ponoći” (Wait Until Dark), a prva značajna filmska uloga bila je u filmu “Dugačak dobri petak” (Long Good Friday) iz 1980.godine. U međuvremenu pojavljuje se u par televizijskih serija, koje ga čine veoma popularnim u SAD. Godine 1982. seli se u Severnu Kaliforniju gde ubrzo dobija ulogu u filmu “Hladni rat” (Cold War) zajedno sa Majklom Kejnom (Michael Caine), potom u nekoliko televizijskih mini-filmova poput “Žrtva ljubavi” (Victim of Love) iz 1991. godine i “Noćna straža” (Night Watch) iz 1995. godine, inače špijunski triler smešten u Hong Kongu.

Slika 423 Srećan rođendan, Pierce Brosnan!

Uloga u filmu “Zlatno Oko”

Igrom slučajeva upoznaje se sa slavnim režiserom filmova o Džejmsu Bondu, Albertom Brokolijem (Albert R. Broccoli), koji mu 1995. godine daje ulogu u filmu “Zlatno oko” (Golden Eye), te zvanično postaje peti glumac u serijalu filmova o agentu 007. Posle “Zlatnog oka”, Pirs nastavlja da glumi Džejmsa Bonda u filmovima: “Sutra ne umire nikad” (Tomorrow Never Dies), “Svet nije dovoljan” (The World Is Not Enough) i “Umri drugi put” (Die Another Day), zvanično poslednjim filmom o Džejmsu Bondu u kome je on glumio.

Slika 519 Srećan rođendan, Pierce Brosnan!

Uloga u filmu “Svet nije dovoljan”

Na kraju treba reći, da će zauvek ostati upamćen po ulozi snažnog agenta, koji je obučen da ubije, ali i da voli. Dokazao je da je zaista izvanredan glumac, glumeći negativce, pozitivce, čak i kada je pozajmljivao glas za crtani film “Tomas i drugari” (Thomas and Friends). Trenutno se bavi velikim humanitarnim radom, kao i radom na polju ekologije, kao i snimanjem novih filmova koje ćemo gledati uskoro. Srećan rođendan, Pirs!


Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Editors choice