Hot topics

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Šakira Izabel Mebarak Ripolj (Shakira Isabel Mebarak Ripoll) je kolumbijska pevačica i tekstopisac, rođena u Barankilji, u Kolumbiji. Sa sedam godina počela je da piše tekstove i komponuje muziku, peva na španskom i portugalskom jeziku, a zbog specifičnog stila pevanja dobila je nadimak “latinoamerička Alanis Moriset (Alanis Morissette)”. Sa deset godina pokušava da se pridruži školskom horu, ali je bila odbijena, jer je njen glas bio “jak i drugačiji”. Prvi album izdaje sa samo 15 godina pod nazivom “Magia”, ali doživljava neuspeh, jer je album prodat u svega 1,000 kopija.

Shakira slika 1 Srećan rođendan, Shakira!

Proglašena je za najuspešniju latino pevačicu posle Glorije Estefan

Godine 2001. postiže veliki internacionalni uspeh svojim prvim singlom na engleskom jeziku “Whenever, Wherever” i albumom “Laundry Service” koji je prodat u preko 15 miliona primeraka. Album je nazvala tako jer, kako kaže, oseća se sveže i čisto kada je zaljubljena. Način pevanja, trbušni ples i kombinacija latino i istočnjačkog ritma izdvojili su je i učinili prepoznatljivom. Nakon četiri godine, Šakira objavljuje još dva studijska albuma pod nazivom “Fijaction Oral Vol.1” i “Fijaction Oral Vol.2”. Singlovi “La Tortura” i “Hips Don’t Lie” doživljavaju planetarni uspeh, što je dovodi na prvo mesto u Španiji i 23. na Bilbordovoj muzičkoj listi. U Americi je singl “La Tortura” bio na prvom mestu rekordnih 25 nedelja liste Billboard Hot Latin Tracks chart. Dobitnica je dve Gremi nagrade, sedam latinoameričkih Gremija i 12 Bilbordovih latinoameričkih muzičkih nagrada. Godine 2010. singl “Waka Waka (This time for Africa)” izabran je za oficijalnu pesmu FIFA svetskog prvenstva. Iste godine izašao je i njen sedmi studijski album “Sale el Sol”, koji je snimila na španskom i engleskom jeziku.

Shakira slika 2 Srećan rođendan, Shakira!

Šakira i Žerard Pike podelili su ovu fografiju sa svojim fanovima na Twiteru

Šakira je katoličke veroispovesti. Godine 2000. započela je vezu sa Antoniom de la Ruom (Antonio de la Rúa), sinom bivšeg predsednika Argentine i već sledeće godine on ju je zaprosio. Godine 2010. su počeli da kruže tračevi o njihovom raskidu, što je ona potvrdila na njenom zvaničnom sajtu. Kasnije je ova prelepa Kolumbijka osvojila srce fudbalera Barselone Žerarda Pikea (Gerard Pique), sa kojim je nedavno dobila sina Milana (Milan Pique Mebarak).

Osnivač je fondacije “Barefoot”, ambasadorka je UNICEF-a i veliki humanista. Srećan rođendan, Šakira!

Izvori fotografija: blic.rs, the-shakira.blogspot.com, wallpaperswide.com


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Editors choice