Pavle Vuisić

Omiljeni tandem Paja i Jare nastavljaju da traju i stavljaju osmeh na lica ljubiteljima filmova. Pavle Vuisić je bio genijalan glumac i svestrani umetnik. Školovao se za advokata, bavio se novinarstvom, ali ljubav prema pozorištu pobedila je svaki pogrešan izbor ili loše donesenu odluku. Svoj glumački talenat dobro je iskoristio, a inat i pomalo buntovna priroda su mu omogućili popularnost širom Balkana. Sigurno se sećate, a verovatno i dalje uživate u ostvarenjima kao što su “Kamiondžije”, “Otac na službenom putu” i “Maratonci trče počasni krug”. Oni koji su posle Pajine smrti ostali da se dive njegovom karakteru pričali su da on zapravo nikad nije ni glumio, već da je svaku reč i svaki tekst izgovarao na isti način kao i u svom privatnom životu. Pravi čarobnjak, zar ne?

Nikola Đuričko

Blesavi kengur maestro je za svaku vrstu zanimanja. Viđen je kao glumac, voditelj, karaoke pevač, stilista, model, profesionalni zabavljač i ponosni roditelj. Gluma je njegov vazduh, a pozornica njegova zemlja. Zrači duhovitošću i beskrajnim optimizmom. Ozbiljan je pri svakoj ulozi koja mu je namenjena, a voli da uvodi novine i genijalne momente. “Kad porastem biću Kengur” predstavlja antologijsko ostvarenje u kojem Nikola glumi Kengura, omiljenog fudbalera i druga iz kraja. Takođe, pamtimo i filmove poput “Pljačka Trećeh rajha”, “Ivkova slava”, “Mrtav ′ladan” i “Nataša”. Sa Srđanom Todorovićem učestvovao je u snimanju poznate televizijske serije “Vratiće se rode”.

Neda Arnerić

Krhkim karakterom i mirnom pojavom osvojila je simpatije publike od momenta kad je kročila ispred kamere. Uvek je zračila divnom harizmom, a takve su joj uostalom bile sve uloge. Kažu da sve što je starija, ona još više isijava lepotom i elegancijom. Fenomenalnim ostvarenjem “Ko to tamo peva” obogatila je svoju glumačku biografiju. Na listi se nalazi veliki broj filmova kao što su “Nataša”, “Grlom u jagode”, “Moj tata na određeno vreme”, “Varljivo leto ′68.”, “Tri karte za Holivud” i serije poput “Policajac sa Petlovog brda”, “Naša mala klinika”, “Neki novi klinci”.

Dragan Nikolić

Važi za jednog od najboljih i najpoznatijih srpskih glumaca ikada. Nagrade i priznanja za životno delo su trivijalna, jer iza njega stoje uloge i filmovi koji su ga proslavili i doneli mu veliku popularnost. Klinci su i danas oduševljeni Prletom koji je bez imalo muke rešetao Nemce u seriji i istoimenom filmu “Otpisani”. Tu se ređaju i “Maratonci trče počasni krug”, “Nacionalna klasa”, “Lavirint”, “Balkan ekspres”, “Poslednji krug u Monci”, “Metla bez drške” i “Zona Zamfirova”. Zapravo, postoji toliko mnogo njegovih ostvarenja koje je nemoguće obuhvatiti na jednom mestu. Želimo mu još mnogo godina odmora i uživanja u plodovima svog rada.

Nataša Ninković

Divna Nataša uživa u svom poslu. Jedinstvena je zbog svojih čvrstih i inteligentnih stavova koje zastupa, voli ulogu roditelja, a iza nje stoji blistava karijera koju je vrlo brzo izgradila. Nagrade ne broji, a možete je gledati u Narodnom pozorištu u Beogradu. Nebojša Glogovac, njen kolega, nakon snimljenog filma “Klopka”, izjavio je da je bilo veliko zadovoljstvo raditi sa njom. Možete je gledati u mnoštvu serija poput “Ljubav, navika, panika”, “Ranjeni orao” i “Gorki plodovi”, a predstave su ipak njena strast.

Izvor fotografija: instagram.com

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel)

Comments