Nebojša Glogovac

Najomiljeniji mrgud među glumcima. Fenomenalna persona izuzetnog karaktera. Poznatiji još i kao Živac u blesavoj komediji “Kad porastem biću Kengur”. Trenutno ga možeta gledate u sjajnoj pozorišnoj predstavi pod nazivom “Sumnjivo lice”. Uglavnom dobija uloge u kojima iskazuje ili svoj autoritet ili veliki dar za pravljenje problema. Sećate se zbunjenog Zlatka u popularnoj televizijskoj seriji “Porodično blago”, a niko ne zaboravlja lik Kaje u neprevaziđenom ostvarenju “Nebeska udica”. Ovaj film je upotpunio njegovu karijeru, a od tada je nizao sve veće i zapaženije uspehe. Želimo da tako i ostane!

Milan Lane Gutović

Uz ovog maestra stoji reč genijalac. Pokretni humor. Čovek koji je svoje predstave i samostalna izvođenja definisao kao umetnička i jedinstvena. Srećko Šojić mu je pomogao u tome. Film “Tesna koža” je lansirao ovog čoveka među zvezde, a peti deo ovog popularnog ostvarenja očekuje se sredinom naredne godine. Mnogo predstava stoji iza njega. Mnogo smeha i dlanova koji bride od tapšanja. Ovo je osoba koju smatraju velikim profesionalcem na sceni, a koji je ipak van nje vrlo opušten i pomalo ozbiljan. “Otvorena vrata”, “Metla bez drške”, “Dobro veče, deco” i “Bela lađa” su samo delić u čemu je ovaj izuzetni glumac dao svoj veliki doprinos.

Gordan Kičić

Ljubitelji fudbalskog kluba Crvena Zvezda sigurno se rado sećaju sjajnog Kičićevog ostvarenja pod nazivom “Ona voli Zvezdu”. Njega prate i drugi fenomenalni filmovi poput “Kad porastem biću Kengur”, “Nebeska udica”, “Potera za sreć(k)om”, “Čekaj me, ja sigurno neću doći” i “Ono kao ljubav”. Možete ga gledati u najnovijem ostvarenju pod nazivom “Ustanička ulica”. Prepoznatljiv je po svom skromnom karakteru, sjajnom glumačkom umeću i malom dozom bezobrazluka koju poseduje kako na sceni, tako i van nje.

View this post on Instagram

#nebojsababic

A post shared by gordankicic (@gordankicic) on

Stefan Buzurović

Tinejdžerke su bile opčinjene ovim mladim glumcem kada se pojavio u ulozi nadmenog Packeta u popularnoj televizijskoj seriji “Neki novi klinci”. Opasan frajer, dobar drug i brižni dečko uspeo je da osvoji srca svakoj devojci koja je u tom momentu pratila avanture ove blesave družine. Za sebe kaže da je nestašan, a njegova verna publika govori o neodoljivoj prirodi i velikoj profesionalnosti sa kojom pristupa svakom projektu. Gledajte ga u seriji “Larin izbor”, a možete se prisetiti i drugih vaših omiljenih ostvarenja kao što su “Vojna akademija” i “Miris kiše na Balkanu”.

Andrija Milošević

Svestrana ličnost koja se ipak opredelila za glumu. Muzičar, voditelj i maneken. Sa kolegom Milanom Kalinićem predstavlja tandem snova. Jedan od njegovih idola jeste Mima Karadžić sa kojim je i dosta dugo sarađivao. “M(j)ešoviti brak” predstavalja seriju koja je stekla enormnu gledanost zahvaljujući i velikom doprinosu ovog mladog glumca. Tu je i genijalan film “Promeni me”, a prisetite se sjajne predstave pod nazivom “Pevaj, brate!”. Igrao je u preko pedeset pozorišnih komada. Želimo mu još mnogo angažovanja i dugu karijeru!

Branislav Lečić

Film “Lavirint” u kojem glumi zajedno sa Draganom Nikolićem i Katarinom Radivojević predstavlja jedno od njegovih najuspešnijih ostvarenja gde se prikazuje istorija Beograda kroz jednu neobičnu priču. “Tri karte za Holivud”, “Profesionalac”, “Gluvi barut”, “Bulevar revolucije” je samo mali broj naziva koji stoje iza ovog talentovanog umetnika. Važi za razumnu, racionalnu i staloženu osobu. Verujemo da njegova supruga Nina svakodnevno uživa sa njim.

Danilo Bata Stojković

I za kraj, legenda srpske umetnosti i kulture. Čovek koji iza sebe ima nebrojivo mnogo serija, filmova i predstava. Čovek koji i posle svoje smrti uspeva da izmami osmeh na lice. Slava je za njega bila trivijalna stvar, više su se cenili aplauzi i prijatno zadovoljstvo mnogobrojne publike. Uvek odgovoran, profesionalan i radostan, uspevao je svaku ulogu iznese do kraja. “Balkanski špijun”, “Varljivo leto ′68”, “Maratonci trče počasni krug”, “Burduš”, “Kako sam sistematski uništen od idiota”, “Gore-dole” je samo mali broj onoga što čini Batinu bogatu karijeru. Uživajte uz njegova fenomenalna ostvarenja, jer to je ono što ostaje nakon postojanja jednog ovakvog genija.

Izvori fotografija: instagram.com

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel)

Comments