Boris Milivojević

On je sinonim za humor, zabavu i intelektualizam. Svoju slavu je počeo da gradi još kao klinac, a specifična boja glasa i njegova smešna pojava omogućile su mu dugu i blistavu karijeru. “Zaboravljeni”, “Crni bombarder”, “Lepa sela lepo gore”, “Kad porastem biću Kengur” su samo neki od naziva koji će vas asocirati na njegov udeo u ovim ostvarenima. “Nebeska udica” i “Crni Gruja i kamen mudrosti” su filmovi po kojima je prepoznatljiv, jedinstvan i neponovljiv.

Ljubiša Samardžić

Čovek legenda. Čovek iluzionista. Čovek koji nijednog momenta nije izgubio nadu. Glumac vredan svakog pomena. Šurda je nadimak koji se vezuje za njega. U svakom filmu, svakoj sceni i u svakom novom projektu njegovo ime se često spominje. Uspeo je kao glumac da svoju profesiju usavrši i nauči mlade amatere kako postati i ostati postojan, a kao reditelj i režiser je na filmu ovekovečio neke od najlepših ljubavnih priča. Kaže da je njegov život prava avantura sa sjajnim usponima i teškim padovima. “Policajac sa Petlovog brda”, “Avanture Borivoja Šurdilovića”, “Bolji život”, “Tri karte za Holivud”, “Nataša”, “Nebeska udica”, “Jesen stiže, Dunjo moja” su samo neki od naziva u kojima je popularni Smoki imao svog udela. Želimo mu da tako i nastavi.

Bora Todorović

Genijalac u pozorištu i na filmu. Velikan jedne generacije iz koje je izašlo mnoštvo fenomenalnih umetnika. Svoju porodicu je takođe povukao u glumačke vode. Srđan Žika Todorović i danas uveliko mami osmeh na lica svojoj publici. Nikada se nisu posmatrali kao rivali, već kao talentovane kolege. Bora je svoju karijeru započeo jako davno. Pozorište mu je matična kuća, a spisak fenomenalnih filmova je podugačak. Sigurno se sećate antologijskog ostvarenja “Balkanski špijun”, zatim “Ko to tamo peva”, “Maratonci trče počasni krug”, “Nacionalna klasa” i “Profesionalac”. Iza sebe je ostavio dosta aplauza, velike osmehe i nadu da će i dalje stvarati posebne momente na filmskom platnu.

Mira Banjac

Ova divna glumica i u devetoj deceniji nastavlja da bez daha snima ulogu za ulogom, ne mareći za godine i teško vreme u kojem društvo živi i jedva opstaje. Za sebe kaže da je imala predivne životne trenutke i da u onim najtežim nije posustala. Jako je vredna, predana određenom projektu i voli da voli. Smatra se jednom od najzaposlenijih glumica u Srbiji, a ne seća se više broja serija, predstava i filmova u kojima je dala svoj veliki doprinos. Zasigurno ćete se setiti filmova “Bure baruta”, “Varljivo leto ’68”, “Beli lavovi”, a epizodne uloge u brojnim serijama su joj i te kako donele enormnu popularnost. Ljubav i upornost su njeni pokretači, nadamo se da će tako i ostati.

Izvori fotografija: instagram.com

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel)

Comments