Srđan Žika Todorović

Legenda srpskog filma. Blesavi glumac koji je po svojim originalnim izjavama i te kako ostao upamćen. Rođen za svaku ulogu, u bilo koje vreme i na bilo kom mestu. Pod jakim autoritetom svog talentovanog oca, takođe velikog glumca Bore Todorovića, isključivo se posvetio glumi. Mnogi ga poznaju i kao rok muzičara, međutim, scena je njegovo radno mesto. Te 1965. godine rodila se jedna zvezda. Iako većina kritičara smatra da su njegove uloge ponekad bile surove i bolno realne, mora se priznati da su upravo takve role naterale publiku da ovom sjajnom glumcu skine kapu. Mnogo uspešnih ostvarenja je ostalo iza ovog maestra. Mnogo smeha, suza i pozitivnih komentara. Sigurno vas je oduševila njegova uloga u filmu “Zaboravljeni”. Takođe, tu se ređaju i drugi, još bolji filmovi poput “Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Crni bombarder”, “Crna mačka beli mačor”, “Rat uživo”, zatim komedije “Mrtav ‘ladan”, “Sivi kamion crvene boje”, “Ivkova slava” i popularna trilogija “Mi nismo anđeli”. Zapamćen je i po ulozi simpatičnog kriminalca u seriji “Vratiće se rode”, a srpska publika je ostala šokirana pričom pod nazivom “Srpski film”, u kojoj je Todorović briljirao. Želimo mu još više uspešnih projekata, a nama isto toliko uživanja i beskrajne zabave!

Vesna Trivalić

Kada je mlada i skromna glumica, još nesvršeni student Fakulteta dramskih umetnosti, stala na pozorišnu scenu većina reditelja je bilo skeptično po pitanju njenog talenta. Povučenog i mirnog karaktera pružala je utisak uplašene devojčice. Međutim, danas se smatra jednom od najvećih srpskih komičarki. Prepoznatljiva je pre svega po ulozi zbunjene i pomalo čudne Katarine u popularnoj televizijskoj seriji “Otvorena vrata”. U tandemu sa Ljubišom Samardžićem u isto tako sjajnoj seriji “Policajac sa Petlovog brda” na površinu su isplivale njene odlične glumačke sposobnosti. Spisak filmskih ostvarenja je podugačak, ali među najomiljenijim jesu “Lajanje na zvezde”, “Kako je propao rokenrol”, “Mi nismo anđeli”, “Rane” i “Rat uživo”. Samo napred, Vesna. Očekujemo još odličnih uloga.

Mirko Babić

Iako mnogi smatraju da je njegova uloga Dragojla u televizijskoj seriji “Selo gori, a baba se češlja” potpuni promašaj, ispostavilo se da je ovaj zbunjeni dekica ostvario neverovatan uspeh. Ne toliko primećivan na filmu, u pozorištu je i te kako zasenio publiku. Ulogama u antologijskim delima kao što su “Sumnjivo lice” Branislava Nušića, “Revizor”, “Maratonci trče počasni krug”, “Braća Karamazovi” pokazuje izuzetan talenat i sposobnost brze transformacije. Njegov lik i delo jesu iznenađujući, i želimo mu da tako nastavi!

Katarina Radivojević

Fatalna mlada glumica ostavila je sve bez daha kada je glumeći Zonu Zamfirovu u istoimenom filmu pokazala kako lepota i talenat uvek idu zajedno. Ulogom tinejdžerke Sonje u kultnoj televizijskoj seriji “Policajac sa Petlovog brda” nagovestila je blistavu i dugu karijeru. Zajedno sa kolegama, Draganom Nikolićem i Branislavom Lečićem uspela je da prenese delić tajanstvene srpske istorije kroz čudesnu kalemegdansku arhitekturu i tako film “Lavirint” vine među najuspešnije. Čini se da joj upravo takve mistične i zagonetne uloge i pristaju, pa je ostvarenjem “Čarlston za Ognjenku” opravdala svoj talenat. Iako je pomalo prgavog karaktera, predviđa joj se još blistavija karijera, s tim što će muška populacija i dalje želeti njene provokativne i bezobrazne izjave i još provokativnije fotografije.

Snežana Savić

Pesmama “Topolska 18” i “Tri poljupca hoću ja” usrećila je ili, pak, unesrećila mnoge boeme, ali zasigurno je prepoznatljiva po svom glumačkom talentu. Završivši Fakultet dramskih umetnosti kao student generacije, ozbiljno je započela svoju karijeru. Epizodnom ulogom u filmu “Žikina dinastija” pokazala je i svoje pevačko umeće. Televizijske serije kao što su “Porodično blago”, “Srećni ljudi” i “Bolji život” dovele su je do vrhunca karijere, međutim ova dama i dalje ima šta da pokaže. Srećna baka ponosna je na kćerku Anitu Lazić, takođe glumicu i divnu mladu mamu.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel)

Comments