Tejlor Lautner (Taylor Lautner) je dvadesetjednogodišnji američki glumac i model. Rođen je na današnji dan 1992. godine u Mičigenu. Tejlora svi znamo po ulozi Džejkoba Bleka (Jacob Black) u filmu “Sumrak” (Twilight) rađenom po istoimenom debitantskom romanu Stefani Majer (Stephenie Meyer). Pre nego što je prihvatio ulogu Džejkoba, koja mu je donela svetsku slavu, Tejlor je prihvatao manje uloge u serijama, filmovima i radio reklamama. Pojavljivao se u emisiji poznatog komičara Bernija Meka (Bernie Mac) “Šou Bernija Meka” (The Bernie Mac Show) i seriji “Moja žena i deca” (My Wife and Kids).

Godine 2011. dobio je glavnu ulogu u akcionom filmu reditelja Džona Singltona (John Singleton) “Otmica” (Abduction).

SLIKA 24 Srećan rođendan, Taylor Lautner!

Tejlor kao Džejkob

Magazni poput “People”, “GQ” i “Rolling Stone” proglasili su Tejlora seks simbolom, što je rezultat toga koliko je morao da vežba i trenira da bi dostigao izgled kakav bi Džejkob u “Sumrak” sagi trebalo da ima. Tejlor je proglašen i idolom tinejdžera zajedno sa kolegom Robertom Patinsonom (Robert Pattinson). Magazin “Glamour” postavio je Tejlora na visoko drugo mesto na listi pedeset najseksepilnijih muškaraca 2010. godine. Nekoliko puta je Tejlor proglašavan najzgodnijim poznatim muškarcem.

 

SLIKA 32 Srećan rođendan, Taylor Lautner!

Osvojio je mnoge nagrade i priznanja

Pored glume, Tejlor se bavi i borilačkim veštinama. Prvi čas karatea imao je sa šest godina, a samo godinu dana kasnije učestvovao je na nacionalnom karate turniru u Kentakiju. Imao je tu privilegiju da ga karateu uči osnivač ekstremnih borilačkih veština, Majkl Čaturantabut (Michael Chaturantabut). To mu je pomoglo da već sa osam godina osvoji crni pojas i nekoliko šampionata za juniore. Sam Majkl, koji je jednom tumačio lik plavog rendžera u popularnoj seriji “Moćni rendžeri” (Power Rangers), predložio je Tejloru da počne da se bavi glumom. Tejlor je poslušao njegov savet, a mi danas imamo privilegiju da gledamo njegove filmove i obožavamo ga.

SLIKA 41 Srećan rođendan, Taylor Lautner!

Zahvaljujući Majklu danas je Tejlor jedan od najpoznatijih mladih glumaca

Tejlora su povezivali sa mnogim holivudskim devojkama. Tako su se s vremena na vreme pojavljivale glasine da se zabavlja sa Viktorijom Džastis (Victoria Justice) i Arijanom Grande (Ariana Grande). Ipak, neke glasine su bile i tačne. Bio je u ljubavnoj vezi sa Tejlor Svift (Taylor Swift), Selenom Gomez (Selena Gomez) i Emom Roberts (Emma Roberts). Prošle godine se nagađalo da je Tejlor ponovo u vezi sa Sarom Hiks (Sarah Hicks), devojkom koju je upoznao u srednjoj školi i zaljubio se u nju. Sa kojom god devojkom da je Tejlor danas u vezi, nadamo se da će mu ulepšati ovaj dan.

SLIKA 51 Srećan rođendan, Taylor Lautner!

Ipak mislimo da su najlepši par Tejlor i Selena

Izvori fotografija: thetwilightsaga.com , listal.com, vampires.rs, jacobblacklover111.webs.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments