Ako nemaš status “u vezi” i fotke da to i dokažeš, džaba. Kao iz onog vica, kad tip na pustom ostrvu sa Pamelom, posle seksa ima još samo jednu želju – da Pamelu maskira u muško i da mu se pohvali kako je kresao Pamelu. Dakle, ako veza nije lajkovana, kao da ne postoji. Čak i Kaja, jutjub “zvezda” koja traži dečka i nabraja šta sve očekuje od njega (a očekuje sve) kao prvo što traži, navodi “slike sa njim”. A ona nije nikakav fenomen, samo izražava ono što mnoge devojke misle i žele.

Srećni parovi SAMO na društvenim mrežama  Srećni parovi SAMO na društvenim mrežama

Transparentnost veze na društvenim mrežama služi da pokaže kako smo zadovoljni, kako nam je dobro, kako smo željeni i upareni, za razliku od svih onih nesrećnika koji nisu. Takođe, služi i da sami sebi dokažemo kako je sve to istina, iako nismo nešto zaljubljeni, niti se viđamo često, a i pitanje je na šta nam liči seks i da li ga uopšte ima.

Reklo bi se da ovom triku ubeđivanja sebe i drugih u sopstvenu vrednost, prikazivanjem svoje idealne veze, pribegavaju klinci. Ili barem nezreli, nedorasli i nesigurni – a što su klinci takvi, to je razumljivo, ali i mnogi koji po godinama spadaju u odrasle, posežu za prikazivanjem, kako bi sebi podigli rejting (samopouzdanje, samopoštovanje, vrednost u očima drugih).

Comments