health Srpski HealthGames dobio šestocifrenu investiciju u Silicijumskoj Dolini

HealthGames, startap Ivana Markovića dobio je šestocifrenu investiciju od sindikata renomiranih poslovnih anđela iz Silicijumske doline.

Jedna od aplikacija koja će izaći iz ovog studija za izradu aplikacija je Movimento, sa kojom su čitaoci Startita već imali priliku da se upoznaju. Movimento će biti prva od tri aplikacije koje planiraju da izbaca u narednom periodu i za koje već imaju definisan roadmap.

Movimento, kao prva od njih, se trenutno nalazi u zatvorenoj beti i u planu je javno lansiranje, o kome ćemo pisati uskoro.

Poslovni anđeli koji su investirali u Ivanovu kompaniju uključuju ključne ljude koji stoje iza igara poput The Sims Sims City, koosnivača izdavača igara Activision, kao i jednog od pionira takozvanih wearable aplikacija, među kojima je i HealthGames.

disrupt Srpski HealthGames dobio šestocifrenu investiciju u Silicijumskoj Dolini

Detalji ove investicije nisu poznati, osim toga da je u pitanju šest cifara, saznali smo i da je procenat vlasništva koji ide investitorima jednocifren.

Ivan je već godinu dana baziran u San Francisku i uz Movimento je prošao kroz SAPov akcelerator, a iza sebe ima već nekoliko startapa među kojima je i Werktab, koji i dalje radi i preko kog se i razvila ideja za HealthGames. Zajedno sa svojim timom pobeđivao je na nekoliko hakatona (a, sa Startitovcima podelio svoja iskustva i savete) i dobio nagradu Techcruncha Hacker of the year.

Werktab i dalje uspešno posluje. Sličan model Werktabu je Obvious Corp. iz koje se izrodio Twitter. Novi Facebookov Creative Labs je zapravo Werktab model unutar velike kompanije.

Osnovna ideja je ista: mali inovativni, vrlo kreativni tim koji ima veliku slobodu da istražuje i sintetiše nove ideje. Neke od ideja koje se rađaju u takvom okruženju imaju veliki ($1B) potencijal – oko takvih ideja se formira posebna kompanija koja dalje realizuje i distribuira tu ideju. Tako je nastao HealthGames, i nadam se, još zanimljimljivih kompanija nakon nje. — Ivan Marković, osnivač

Novac od investicije, kako kažu, planiraju da uglavnom iskoriste za proširenje tima, ali i za distribuciju aplikacija.

Čestitamo još jednom timu i sa nestrpljenjem čekamo druge lepe vesti.

Comments