Kada u Google translate podesite jezik na English to Serbian i ukucate reč “Swinger”, dobićete značenje “raskalašnik”.

Svingerstvo je počelo orgijama u staroj Grčkoj i Rimu, a nastavilo se u renesansi, gde su se uz dobro vino voleli muškarci i žene. Seksualna revolucija i hipi pokret vratili su legitimnost grupnom seksu. Činjenica je da je broj “raskalašnika” u porastu, i sve je više mladih, ali i starijih bračnih parova koji svoj seksualni život žele da “prošire i obogate”, pa posežu za kombinacijom starorimskih orgija i klasične razmene partnera.

roman orgy11 Srpski klub svingera

Svingerstvo je počelo orgijama u staroj Grčkoj i Rimu

U Americi sve više raste broj skupih letovališta koja su u celosti namenjena parovima koji žele da dele svoja seksualna iskustva sa drugim parovima. U Britaniji postoji veliki broj svingerskih klubova, a sve više je i onih koji zabranjuju ulazak ružnima!

Kako Srbi ne žele da zaostaju za “svetskim trendovima”, tako i u našoj zemlji postoje svingerski klubovi. Ako uzmemo u obzir da je Beograd glavni grad u kom više ništa ne može da nas iznenadi, nekako je i očekivano da i tu ima klubova za “raskalašne ljude”. Pretpostavlja se da u Srbiji ima desetak ovakvih, međutim, ono što je interesantno u celoj priči je to da se najpoznatiji svingerski klub u Srbiji nalazi u Gornjem Milanovcu, i da je on jedini legalan! Vlasnik kluba priznaje da je iskoristio rupu u zakonu. Radno vreme ovog kluba je od 21h – 04 časova, i radi svakog dana, osim ponedeljkom. Kažu da je diskrecija zagarantovana, mlađima od 18 godina je zabranjen ulaz, kao i osobama pod dejstvom alkohola. U klubu postoje spavaće sobe sa po dva spojena bračna kreveta, kupatilo sa saunom i đakuzijem, a jedna soba je opremljena lisicama i raznim pomagalima i spravama kako bi ponuda bila raznovrsnija, iako se još uvek niko nije zabavljao u njoj. Učešće na jednoj žurci u ovom klubu košta 2,000 dinara, a u cenu su uračunata pića, kao i sve pogodnosti koje ovaj klub nudi. Ko nije zadovoljan, dobija novac nazad.

Kažu da je u Srbiji svaki deseti bračni par probao, ili upražnjava grupni seks. Većina svingerskih parova je iz Beograda i Vojvodine, a najmanje iz Vranja i Pirota. To su uglavnom porodični ljudi od 30 do 55 godina, obrazovani i dobro situirani, a prva svingerska iskustva su imali na moru. Svingerske zabave se često odigravaju i u nekim vilama na Dedinju.

Svingerstvo ili “raskalašno ponašanje” je u Srbiji zaživelo 90-tih godina, a u poslednjih nekoliko godina je drastično porastao broj svingerskih parova. 90% žena se izjasnilo spremnim na seks sa drugom ženom, dok se među muškarcima ukupno jedan procenat izjasnio zainteresovanim za seks sa drugim muškarcem. Postoji i trač da je Josip Broz Tito bio najveći svinger na ovim prostorima i da je njegov najpoznatiji spoj bio sa Sofijom Loren, a da je to sa strane posmatrao Sofijin muž, Karlo Ponti.


Nataša Unković uživa u malim zadovoljstvima kao Amelija Pulen. Obožava automobile kao muškarac. Voli knjige moderne psihologije i vežba jogu. Prepisala je sebi dnevnu dozu opuštanja: odgledati minimum jedan film dnevno. Uživa u svakom trenutku provedenom sa njenim gospodinom Zverkom. Omiljeni citat – Otac Tadej: “Kakve su ti misli, takav ti je život.”

Comments