And Then the End Will Come! (But Five Things You Need to Know in the Meantime) – Brandon Andress

Knjiga Brandona Andressa je opisana kao bizarna, i mnogi kažu da nikada neće zaboraviti da su je čitali. Kontraverzno predstavlja ideju o smaku sveta iz ugla hrišćanske vere. Andress čitaoca pita šta bi za njega predstavljalo kraj svega što poznaje – da li je to njegova smrt ili možda smrt svih koje poznaje. Timothée Chalamet se ovim knjiškim predlogom svojim fanovima predstavlja u nekom drugačijem svetlu, uvrstivši ovo delo (koje je isprepletano segmentima filozofije i egzistencijalnih pitanja) u jednu od svojih omiljenih knjiga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by whitney ulm (@mendedxwounds)

Dina – Frank Herbert

Naravno, Dina. Ova franšiza deli čitalački svet na dve grupe: ljude koji apsolutno i bezuslovno vole fiktivni svet Dina i one koji prosto ne umeju da sebe transportuju u maštu i izgube se u obimnosti ovih novela. Kada je sci-fi u pitanju, on zahteva posebnu vrstu čitaoca, kojoj očigledno pripada i Timothée. U više navrata govorio je o sagi Franka Herberta što pokazuje da je naš miljenik ne samo istančanog književnog ukusa već i veliki “nerd”, što svakako poštujemo do neba. Ukoliko ste i sami ljubitelji naučne fantastike i volite da sebe i svoje  zaokupljujete delima koja imaju nastavke onda je ova knjiga savršen predlog. I hvala ti Timothée Chalamet!

Ako do sada niste bili opčinjeni Timothéejem Chalametom, verujemo da će vam nakon ove liste knjiga on zasigurno privući pažnju, a ako pročitate neku od njih, ili pogledate filmove u kojima Timothée igra, sigurno će vam postati jasno zašto je trenutno jedan od najpopularnijih glumaca na svetu!

Naslovna fotografija: instagram.com/tchalamet

Milica Antić

Comments