Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta da radiš kada ostaneš bez posla

Šta da radiš kada ostaneš bez posla

Tržište rada se iz godine u godinu sve više menja, i sve je turbulentnije. U skladu sa tim, svaki pojedinac mora biti spreman na promene poslova, bilo da sam odlučuje da napusti radno mesto, ili da igrom slučaja ostane bez posla.

U skladu sa tim, važno je bez očajavanja i panike prebroditi period ostajanja bez posla. Situacija neizvesnosti i iznenadne finansijske nesigurnosti za nekoga može biti pogubna, i dovesti do očaja ili depresije, koji znatno usporavaju napredak i traženje novog posla.

ostati bez posla 1 Šta da radiš kada ostaneš bez posla

Samodisciplina je najvažnija upravo u periodu nezaposlenosti, a mi vam navodimo čega se to morate pridržavati kako ni u ovom periodu ne biste bili neproduktivni i kako biste pronašli novi posao.

Ne gubite integritet dok odlazite sa posla. Saznanje da ste otpušteni, ili svest da ste dali otkaz nikako nisu signal da smete da izgubite kontrolu. Dostojanstveno saopštite ili prihvatite ovu odluku, i svoj otkazni rok, na koji i vi i poslodavac imate prava u skladu sa zakonom, iskoristite da maksimalno pozavršavate sve svoje poslove ili da ih adekvatno delegirate na nekog drugog.

Na vreme se prijavite na biro za zapošljavanje. Postoji mogućnost da možete da dobijete privremenu pomoć tokom perioda nezaposlenosti, ili čak oštetu, u skladu sa ugovorom o prestanku radnog odnosa. Kolikogod da se osećate očajno, nemojte odlagati proces sređivanja dokumentacije, jer vas to može finansijski oštetiti.

ostati bez posla 2 Šta da radiš kada ostaneš bez posla

Dodajte svoje poslednje radno iskustvo u svoju biografiju i na LinkedIn profil, sa svim zaduženjima koje je ono podrazumevalo. Svaki izgubljen ili napušten posao je samo još jedna vredna stavka vaše radne biografije.

Odmorite se. Konačno, makar privremeno, imate vremena da viđate svoje prijatelje, da budete sa porodicom, šetate ili odgledate celu sezonu omiljene serije u jednom danu. Umesto da unapred brinete, opustite se i radite ono što volite.

Istražujte. Provodite vreme na internetu konstruktivno obavestite svoje prijatelje da tragate za poslom i proverite sve sajtove za traženje posla aplicirajući na zanimljive pozicije.

ostati bez posla 3 Šta da radiš kada ostaneš bez posla

I na kraju, budite uporni. Niko vam ne garantuje da ćete posao naći brzo, ali to nije razlog za odustajanje. Odredite bar pola sata dnevno svakog dana kada ćete se baviti potragom za poslom i videćete da će uroditi plodom.

Jasna Stanić

Editors choice