Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Negativnim nazivamo sva ona osećanja koja izazivaju neprijatnost.

Da bismo išta radili, potrebno je da se sa njima suočimo. A da bismo se suočili, potrebno je da ih prepoznajemo, identifikujemo, imenujemo. Lako nam je da identifikujemo tugu, bes i ljutnju, jer su to snažna i prilično čista osećanja, koja poznajemo oduvek. Pomešana osećanja međutim, nije tako lako izdvojiti, sagledati i identifikovati.

Potrebno je da voljno zaronite u sebe, da dozvolite sebi da osetite ta neprijatna osećanja koja potiskujete i da ih prepoznate. Tako ćete pronaći stid pomešan sa osećanjem krivice i bespomoćnosti, potištenost, bezvoljnost, malodušnost, ranjivost koju želite da prikrijete, mržnju prema sebi ili nekim delovima sebe, a ako idete za tim osećanjima, možete se setiti i konkretnih situacija kada ste se kao dete tako osećali i shvatiti šta vam izaziva to osećanje i zašto niste želeli da se sa njim suočavate. Neprijatna osećanja su uvek jednako neprijatna i svaki put kad se jave, povezana su sa svim prethodnim javljanjima, a to je put kojim ćete prihvatiti i osvestiti ta osećanja – od sadašnjeg trenutka i priznanja da to osećanje postoji, ka prethodnim trenucima, do momenta kada je osećanje nastalo. To je pravo i kompletno suočavanje, ali to nije sve.

ta da radiš sa negativnim osećanjima e1582206136706 Šta da radiš sa negativnim osećanjima

Osećanja su u vama, ali ona nisu stvarnost, ona samo ograničavaju vašu percepciju stvarnosti, navodeći vas da se identifikujete sa njima i da poverujete da niste dovoljno dobri, da ste slabi, gubitnici, neartikulisani, nedostojni ljubavi.

Osećanja su u vama, ali ona nisu vi, vaša ličnost i biće. Ona su instrumenti, koji vam nešto očitavaju – emotivne stresove i poremećaje, nivo samopouzdanja, suženu perspektivu, preopterećenje iluzijama. Posmatrajte ih kao merne instrumente i gledajte šta vam pokazuju – vi ste taj posmatrač, a ne ta skala što drhti na crvenom polju preplavljenosti osećanjem bezvrednosti i nedostatka smisla. Ti merni instrumenti pokazuju iluziju koju ste kreirali namesto stvarnosti. Kada počnete da ih upotrebljavate i prema njima se orijentišete, kreirate realnost u kojoj ćete se češće osećati dobro zbog sebe.

Editors choice