U trenutku kada su tada već vojvoda Vilijam (William) i vojvotkinja Ketrin (Catherine) od Kembridža napustili Vestministersku opatiju, jedan od crkvenjaka je svoje ushićenje zbog odlično održane ceremonije pokazao na veoma izričit način. Na svu sreću, to su uhvatile neke od kamera.

Kraljevsko venčanje ni nakon ceremonije ne prestaje da bude glavna tema svih tabloida. Ipak, za razliku od crkvenjaka, neki se i nisu toliko obradovali kraljevskom venčanju. Ukoliko ste gledali prenos ili pak slike sa balkona Bakingemske palate u vreme sudbonosnog poljupca, mogli ste da primetite i jednu slatku namrgođenu devojčicu koja pokušava da umanji buku pokrivajući uši.

kiss Šta dolazi posle i živeli su srećno do kraja života?

Ceo prizor je zaista više nego interesantan, ali ono što je još zanimljivije jeste to da su sat vremena nakon venčanja osvanule Facebook fan stranice sa članovima koji ne podržavaju celu pompu oko venčanja stavljajući kao simbol svog negodovanja i otpora simpatičnu deverušu. Trogodišnja deveruša je Grejs van Kacem (Grace van Cutsem), kćerka Rouz Astor (Lady Rose Astor – takođe, po majčinoj liniji, devojčica je daleka praunuka slavnog Vilijama Voldorf Astora (William Waldorf Astor), njujorškog advokata i političara, koji je kasnije ušao u sam krem britanske aristokratije) i Hju van Kacema (Hugh van Cutsem), bliskih prijatelja Vilijama i Kejt.

Odmah nakon ceremonije venčanja nekoliko stotina “najbližih” gostiju se pridružilo mladencima i kraljici u Bakingemskoj palati, gde su slavili do ranih jutarnjih sati. Odmah nakon ulaska, sledilo je forografisanje srećnog para i njihovih porodica.

10 Šta dolazi posle i živeli su srećno do kraja života?

Slikali su se i sa deverušama i paževima.

42 Šta dolazi posle i živeli su srećno do kraja života?

Nakon noći provedene u Bakingemskoj palati, mladenci su u subotu ujutru oko pola 12 helikopterom otišli na dvodnevni odmor. Nije objavljeno gde su otputovali, samo su potvrdili da je to unutar granica monarhije. Najverovatnije su se odmarali na kraljičinom imanju Balmoral u Škotskoj, smeštenom u prelepom prirodnom okruženju, gde su proveli vikend u miru nakon spektakularne svadbe. Takođe, pre odlaska, Vilijam i Kejt su zamolili medije da poštuju njihovu privatnost i puste ih da se “odmore”.

9 Šta dolazi posle i živeli su srećno do kraja života?

Naime, to nije bio njihov medeni mesec, već samo vikend putovanje jer se Vilijam vraća pilotskim obavezama u spasilačkim misijama Ujedinjenog Kraljevstva već u utorak. Iako je šokantno, za svaki slobodni dan vojvoda mora da dobije odobrenje nadređenih, baš kao i svaki njegov kolega. Za venčanje je dobio sedam slobodnih dana, ali mu je rečeno da ne može odmah da iskoristi godišnji odmor. Bilo je špekulacija da na medeni mesec uopšte neće ni ići, a zatim i da će destinacija biti Kenija, gde je Vilijam zaprosio Kejt. U opticaju su bili još i Karibi, Jordan, Australija i Škotska.

8 Šta dolazi posle i živeli su srećno do kraja života?
Napokon su pristigle informacije o tome gde će slavni par provesti svoj medeni mesec. Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža će uživati u vili čije dnevno iznajmljivanje košta €4,500, a nalazi se na jednom od najromantičnijih ostrva na svetu, Sejšelima. Vojvoda Vilijam od Kembridža će svoju suprugu odvesti na tajno utočište u Indijskom okeanu polovinom maja, piše britanski dnevnik “Daily Mail”. Slavni par će doputovati na medeni mesec helikopterom sa ostrva Mae na kojem se nalazi prestonica Viktorija. Skotland Jard je već proverio destinaciju kako bi par imao privatnost. Nijedna medijska kuća ne zna tačnu lokaciju medenog meseca, a priča se da ni sama vojvotkinja nije upućena gde će je tačno voljeni odvesti.

Kompleks koji će posetiti je optočen palmama i nudi potpunu izolaciju od spoljašnjeg sveta. Pored plaža sa belim, baršunastim peskom i azurno plavog mora, postoji i nekoliko luksuznih vila. Sve su izrađene od drveta, imaju kupatilo na otvorenom, privatni vrt i terasu na kojoj je bazen i paviljon za jogu. Svaka vila ima batlera i ličnog kuvara koji pravi dnevni meni u zavisnosti od toga šta gosti žele. Javnost je trenutno preokupirana brojkama i činjenicama da se mladi par razbacuje u vreme ekonomske krize koja je zahvatila i Veliku Britaniju.

S Šta dolazi posle i živeli su srećno do kraja života?

Vrativši se u London u ponedeljak, po svim prilikama, Ketrin predstoji težak period navikavanja na kraljevski način života. Možda zvuči paradoksalno, ali je itekako istinito. Nedavno je objavljeno da Britanke ne zavide mnogo ženi princa Vilijama. Kada je otkrivena lista stvari koje više nikada neće moći da uradi, ispostavilo se da život lepe Kejt neće više biti onako ležeran i spontan, kao što je navikla.

Prevashodno, predbračnim ugovorom koji je potpisala vojvotkinja se u slučaju raskida braka mora pomiriti sa time da sva deca odlaze ocu, što je bila jedna od najradikalnijih stavki. Ali, vratimo se na neke svakodnevne sitnice. Od petka u podne, kada je postala vojvotkinja Kejt se ujedno i oprostila sa time da je iko oslovljava nadimkom, već po odluci britanskog kraljevstva, samo punim imenom, Ketrin. Zabrane se takođe odnose  i na društvene igre. Vojvoda od Jorka je 2008. godine izjavio da je članovima kraljevske porodice zabranjeno da igraju “Monopol”, čak i u privatnoj režiji. Tako je i ova pojedinost pretočena Ketrin kao zabranjena voćka.

24 Šta dolazi posle i živeli su srećno do kraja života?
Dojučerašnja Kejt Midlton neće moći da radi u oblasti administracije i državne službe kao ni na pozicijama koje su na bilo koji način povezane sa državom. Kao potencijalni državni savetnik, ukoliko ili kada Vilijam postane kralj, ona će imati ovlašćenje da potpisuje važna dokumenta u ime svog supruga i zbog toga mora da vodi računa da svoj potpis čuva od falsifikatora, te ne sme ni u kom slučaju da daje autograme.

Zabrane dosežu i do ishrane. Pravilo važi da u toku zajedničkih obeda svi moraju da završe jelo u onom momentu kada to kraljica učini, tako da će vojvotkinja od Kembridža morati da uskladi ritam kašike sa kraljicom. Ukoliko niste znali da su školjke odličan način da nekoga otrujete, sada znate, pošto ih plemići u Bakingemskoj palati ne konzumiraju, te će se Ketrin morati naviknuti i na ovo pravilo.

Takođe, dvorski policajci su počeli da joj salutiraju kada je vide. U petak popodne, neposredno posle venčanja veka, sva posluga u Bekingemskoj palati počela je da spušta glave kada Ketrin prođe pored njih.

112 Šta dolazi posle i živeli su srećno do kraja života?

Ukoliko se desi da kraljica Elizabeta uđe kod Ketrin u sobu, Ketrin će, kao neko ko je drugi u redu za nasleđivanje prestola, morati da se pokloni kraljici. Kada se pojave Kamila (Camilla) i princ Čarls (prince Charles), Ketrin i Vilijam imaju obavezu da im se poklone. Ali zato, ukoliko se Kamila sretne sa mladim parom bez prisustva supruga Čarlsa, ona ima obavezu da im se pokloni.

Postoji još bezbroj pravila vezanih za klanjanje i dvorski život, ali nadamo se da će Ketrin uspeti sve da ih popamti i graciozno izvede, a budući da je kraljevska porodica više nego zadovoljna Vilijamovim izborom, zažmuriće na neke početničke greške mlade vojvotkinje.


Jelena Todić obožava modu, smeh, Beograd, crnu čokoladu, kafu Doppio Marrakesh, svoje divne drugarice, a pre svega da slika i da bude slikana. Smatra Audrey Hepburn neprevaziđenom ikonom stila. Njen moto: “Nothing is impossible, word itself says I’m possible.” (A. Hepburn)

Comments