Osim što su neminovan znak starenja, koji pokušavamo da ublažimo kozmetikom i korektivnim intervencijama, bore su i zapis naših predispozicija, baš kao i linije na dlanovima. Proučavanjem bora i crta lica bavili su se astronomi i mudraci, pa neke bore nose naziv planeta i tumače karakter, poput horoskopa.

Horizontalne linije na čelu

Dve ili tri horizontalne bore na čelu su dobar znak. Dve obično imaju veoma uspešne i snalažljive osobe, a tri ukazuju na literarni talenat i umetničke sklonosti.

Tri ili više dugih linija koje prave luk preko čela, mogu se videti kod popularnih ljudi, koji imaju veliki krug prijatelja i poštovanje okoline. Ovo je obeležje moguće slave i dugog života.

Izražena Saturnova linija, na vrhu čela uz liniju kose, ukazuje na moć zapažanja, oštroumnost i opreznost, Jupiterova linija odmah ispod Saturnove govori o poštenju i pravednosti, a Marsova na sredini čela, o spremnosti osobe da se bori za svoje ciljeve.

Bora iznad desne obrve pripada Suncu i ako je jasno izražena predskazuje ispunjenje ambicije i uspeh na svim planovima. Iznad leve obrve je Mesečeva linija, koju imaju maštovite osobe, kao i one koje dosta putuju.

Venerina linija se proteže između obrva i govori o sreći u ljubavi, a ukoliko je tanka i nežna, o osećajnosti i senzitivnosti. Merkurova linija se nalazi ispod Venerine, između nosa i čela, a dve ili tri ovakve linijice imaju duhovite i elokventne osobe.

bore 4 Šta govore bore na vašem licu?
Comments