Šta smo, dakle, (gladnim) očima posmatrača videli? Videli smo hemiju. Videli smo suptilnu igru dodira, pogleda, pokreta. Ona je njega potražila rukom, smešeći se objektivima, on se, ne gledajući, stvorio pod njenom rukom. Onda je pogledao tu ruku i njen profil (ona se i dalje smeši fotografima) i poljubio je, sa takvim apetitom, da smo svi zabalavili. Ona je nešto uzdržanija – pokazuje iznenađenje, stidljivost, kao da za trenutak isklizne iz uloge, obuhvata mu lice dlanovima. Grle se. Divno. Kao ples. 

A ples je snažan, senzualan, emotivan, erotičan. Kada ste poslednji put plesali? 

U gladi su velike oči, kaže još jedna poslovica (iritantno istinita, kao i većina poslovica) i pitam ja vas, kolike su vam oči? I šta ste njima videli? Švedski sto čuvenog holivudskog razvrata, zabiberen greh u medu, Diznijevu princezu i princa, ćurku romantike u ljutom erotičnom sosu? 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neomag (@info_neomag)


I čime čovek (mada će pre biti, žena) da nahrani takvu glad? 

U našim emotivnim odnosima i brakovima, vezama za jednu noć, zaljubljivanjima, u perverzijama i platonskim ljubavima, retko ima (da ne kažem nema) takvih poslastica. Ako imate raskošno ljubavno iskustvo, verovatno se smeškate sećajući se nekih posebnih momenata. Ako imate i malo mudrosti, znate koliko su ti momenti dragoceni i ne žalite što ih nemate sada, već ste zahvalni i srećni što ste ih doživeli. 

Ne šerujte i ne komentarišite Oskara i Džesiku. Šta vas briga šta je među njima? Pridružite se iskorenjivanju gladi u svetu, pružite ljubav, budite ljubav, volite ljubav. Posmatran očima ljubavi, svet je pun zapanjujuće lepote. 

Naslovna fotografija: instagram.com/creativeinspomagazine

Aleksina Đorđević 

Comments