Hot topics

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

Statement nakit je hit leta, a evo koji komadi su #musthave

1/3

Kao što sama reč i ukazuje, colorstrology kombinuje astrologiju i boje, a izumitelj ovog koncepta kao i same kovanice, Michele Bernhardt, um koji stoji iza kalendara boja pokušava u svojoj istoimenoj knjizi da objasni i približi koji su to principi upotrebe boja u enterijeru koje mogu da nas opuste, smire, i pomognu. Bazirana na kvalitetima samih boja i njihovim korespondiranjem sa sunčevim znacima u astrologiji, vladajućim planetama, neurološkim vibracijama, elementima (vatra, vazduh, voda, zemlja) i mesecima u godini, Bernhardt kompletira novu paletu.

Ipak, iako su po njegovoj filozofiji boja, meseci povezani sa određenim nijansama, on ne smatra da su kvaliteti boja ekskluzivno definisani i nužno vezani samo po jedan za svakoga (ako si rođena u martu onda nužno sve da zabojiš martovskom bojom) već da se mogu koristiti i boje u zavisnosti od onoga šta je kome potrebno. Možda je nežnoj, laganoj februarskoj prirodi potrebno malo novembarske direktnosti i vatrenosti, pa bi se uvođenjem novembarskih nijansi u svoj prostor iskoristio maksimum kvaliteta boja i pospešio neke sopstvene navike i probudio nove osobine.  U tom smislu, njegova Colorstrology je putokaz kako bismo mogli i kako bi trebalo da unesemo novu potrebnu energiju u naše domove.

Bernhardtov sistem je otvorena i inkluzivna upotreba boja i trebalo bi da probudi pitanja: “Kakav je moj odnos sa tom i tom bojom?”, “Koja me boja u ovom trenutku posebno privlači?”, “Zašto baš ta boja u ovom trenutku, na šta me podseća, šta u meni budi?” Upravo ta pitanja služe kao sjajan vodič za dekoraciju enterijera jer su istinski odraz onoga što jesmo i onoga što se događa, što nam fali, ili što želimo da proslavimo u našim životima.

Rođendanski kalendar boja nas uči šta je specifična energija svakog meseca i njemu odgovarajuće boje, i šta je ta mala tajna koju nosimo u sebi i po kojoj se razlikujemo, a isto tako kako da nadomestimo manjakavosti ili nesigurnosti. Majska zelena za bolju organizaciju finansija ili novembarska crvena za unutrašnju sigurnost? Zavrti točak boja i kroz Berhardtove opise pronađi šta ti odgovara a šta treba, i nađi način da makar i u detaljima, baš te nijanse uneseš u svoj životni prostor. 

Januar

Januar je kao karamela. Svetlo braon, zemljana boja, boja koja ti pomaže da utemeljiš svoje snove. To je pre svega praktična boja. Ako se osećaš previše kao sa glavom u oblacima, nestabilno i nesigurno, možda bi trebalo da porazmisliš da se okružiš ovom nijansom. U duhu znaka Jarca, ova boja pojačava praktičnost, temeljnost, istrajnost, predanost, posvećenost. Ako želiš da svoje ideje pretvoriš u stvarnost, onda je ovo boja za tebe.

Februar

Februar je fantastična ljubičasta. Vodolijski inovativna, futuristička nijansa koja je baš kao i svaki predstavnik ovog znaka sjajna za pospešivanje osećaja zajednice, povezanosti i prijateljstva. Umnogome je vezana za zajednicu i opšte dobro i ako imaš problema sa povezivanjem sa novim ljudima, ili kolegama, razmisli o tome da uvedeš ovu boju u svoj životni ali možda i radni prostor.

Mart

Tirkizno zelena, koja podseća na promenljivu vodu, koja ide u svim pravcima dubinama i daljinama. Idealna je za meditaciju i fokus na pronalaženje sebe. Ovo nije janurski fokus, već fokus Riba da zarone duboko u svoj unutrašnji svet, budu malo tamo i vrate se sa najlepšim biserima iz najvećih dubina. Ako ti treba nešto da povećaš svoju intuiciju i sposobnost percipiranja i ako tražiš malo magije i inspiracije, onda ti je tirkizna neophodna!

Editors choice