Hot topics

4 super načina da se zabaviš u samoizolaciji – na mobilnom telefonu

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

#musthave: Torbe koje volimo ove sezone

Najbolje bob frizure: Inspiracija za prvu sledeću posetu frizeru!

#trèschic ideje kako da nosiš trenerku ovog proleća

Može li dnevnik zahvalnosti zaista da unapredi tvoje mentalno zdravlje?

Novo na Netflixu: Šta ćemo gledati u aprilu?

12 virtuelnih tura kroz muzeje koje moraš da posetiš

#homeworkout: Top 7 Instagram profila zbog kojih ćeš zavoleti vežbanje kod kuće

Kako da prihvatiš i zavoliš svoje telo

1/2

Iskustvo govori da se stvari u odnosu odvijaju onako kako su postavljene od početka – a u početku smo oduševljeni, razneženi, tolerantni i strpljivi. Kada nam se nešto ne sviđa kod partnera, nastojimo da to prihvatimo i da se prilagodimo, jer ne želimo da se sukobljavamo zbog gluposti. A kasnije, gluposti dobiju snagu, težinu i moć da nas izbezumljuju. Pa, ne moramo da nastavljamo tako, ali možemo da nastavimo. Ako postoje problemi koje nikada nismo imenovali, partner onda ne zna da oni postoje – možemo ih izneti na otvoreno i raditi na usklađivanju, postavljanju granica i kompromisima, iako smo počeli na “mekim” osnovama.

View this post on Instagram

Мы полетим в Чикаго✨ Будем там с 10 декабря по 16 декабря🎄 14 декабря пройдёт там наш общий с Ваней МК❤️ Нас пригласила чудесная @poletaeva_angelika, и она взяла на себя все трудности организации🙏🏼 Если вы хотите присоединиться, напишите Анжелике, она ответит вам на все вопросы✨ Ну, и конечно, мы с Ваней с удовольствием возьмём пару съёмок📸 Такое счастье! Мы познакомимся с новыми людьми!!✨Мы увидим Чикаго!! Просто с ума сойти!!!😍

A post shared by 🍃Lisa Troyanovskaya🍃 (@lisa_troyanovskaya) on

Šta je prećutni dogovor?

Ponašanje partnera koje vam smeta i čudno vam je, i koje se ponavlja, a vi se ne bunite – to znači da ste pristali na to da on nije u stanju da odredi tačno vreme kada ćete se videti i zato ste uvek napeti kad se spremate, ne znate da li treba da požurite, ili ćete čekati spremni još pola sata. Ne upoznaje vas sa svojim društvom i ne zove vas na druženja, vi ste isključeni iz toga, ali ne bunite se, jer je tako od početka. Nema ideju da posle ručka skloni sudove, uopšte, voli da bude uslužen i ne pokušava da se uključi… Hiljadu sitnica, koje vam na početku ne smetaju, koje zanemarujete, odnosno, prećutno na njih pristajete i koje polako postaju mane koje sve više smetaju. Ali kako sada odjednom da se pobunite, kad ste ih sve vreme prihvatali i niste ukazivali na bilo kakav problem? Osim toga, zar ljubav nije prihvatanje? Pa, to su situacije u kojima ste pristali na nešto što vam ne odgovara, napravili ste prećutni dogovor, koji vas sada sputava i kvari vam odnose, a ne uspevate da to iskomunicirate, jer nikada nije ni bilo na otvorenom. Jednostavno ste skliznuli u model odnosa u kome prećutno prihvatate partnerovo ponašanje i tretman koji vam ne odgovara.

Editors choice