Ljutite se kad vaš dečko generalizuje ženski rod, zahtevate da vas razume i uvažava, a on ipak ima iste primedbe kao i većina drugih momaka. Mora da ima nečega u tom prozivanju ponašanja karakterističnog za žene ili muškarce, koja zaista opravdavaju generalizaciju. Momci iznose nekoliko tipičnih zapažanja, u kojima se slažu. Ovo ih najviše nervira kod njihovih devojaka:

Svakog časa se zbog nečeg ljutimo

Možda oni jesu neotesani u svojim primedbama, ili imaju čudan smisao za humor, ali činjenica je da žene često preterano emotivno reaguju na svaku primedbu i primaju k srcu nešto što zaista ne bi trebalo da shvataju lično. Iskazivanje temperamenta, strasti i osećanja kroz stalno durenje i lično doživljavanje svega što nam se ne dopada ili što nam se učini da nije pohvalno za nas, vrlo je naporno za muškarce. Mi smo sklone da im „stavljamo do znanja“ , a oni su skloni da stvari shvataju i prezentuju bukvalno, bez neke suptilne poruke. Pa sad, ako je on tipičan predstavnik drveta iz roda bukve (što vam je inače najsimpatičnije kod njega – jer ta neotesanost je zapravo neposrednost i iskrenost) a vi tipična predstavnica produženog, proširenog i sveobuhvatnog PMS-a, dešavaće vam se najčešće da ne vidite dalje od nosa. A svet, pa čak ni njegov, nije izmišljen samo zato da bi vama bio po volji, ili da bi vas baš posebno i namerno nervirao. Većina stvari u tom svetu zapravo, nema nikakve veze sa vama i uopšte nemate zašto sve da shvatate lični i da se stalno nešto vređate.

momci Šta je to što nam ZAMERAJU naši momci?

Ne možemo da se opustimo i uživamo u spontanosti

Devojački život teži organizaciji, a momački blejanju. Vi verovatno već od jutra, ako ne i danima unapred, znate šta ćete raditi. I sad, vi imate zakazanu depilaciju, a on vas zove da vozite bajs, jer je divno vreme i ponećete ćebence i neku klopu i bog da vas vidi! Vi se pokidate što morate da ga odbijete, ili pokušate da uklopite termine, pa da pomerite taj spontani izlet za popodne, ali on je već razočaran. Kako vi ne umete da uživate u životu! Idite drugi put na depilaciju! Obrijte noge na brzinu i budite spontani jednom u životu. Zar je to problem? Vidite, koliko je izluđujuće muško shvatanje spontanosti i koliko je sigurno da on ne bi propustio utakmicu, zato što je vama došlo da idete na romantičan izlet, toliko je ova primedba sasvim na mestu. Nama ženama milion sitnica mora da legne i da se uklopi, da bismo mogle da se opustimo i prepustimo nekom doživljaju. Možda bi stvarno nekad mogle da propustimo depilaciju i baš nas briga.

Comments