Misterija. Nije tajna da su se žene uvek ložile na to. Od pamtiveka su odlepljivale na neuhvatljive, nedorečene, tajnovite i opasne muškarce. Na one koji ne promene izraz lica ni dok svršavaju, pa niste sigurni da li su stvarno doživeli orgazam i ekstazu ili su bacili pogled na rezultat utakmica kvalifikacija Lj lige. Znate na koje mislim, zar ne?

To su muškarci koji vam nikada neće u potpunosti reći šta misle, već će vam samo nagovestiti i ostaviti vas da nagađate šta je pisac hteo da kaže. Kant (Immanuel Kant) je za njih malo dete. Reći će vam da ste najdivnija osoba na svetu i strastveno vas poljubiti, a onda će filmski nestvarno nestati. Spilberg (Steven Spielberg) bi im pozavideo. Oni ostavljaju utisak da ih nije briga šta drugi misle o njima, a mi, žene, ćemo naravno da razbijamo glavu glupim pitanjima i sanjaćemo ih svake noći.

Muškarci koji ovo rade, vrlo dobro znaju koliko to pali, a finim momcima se uvek nameće pitanje zašto ih žene ne jebu ni 2%. Evo, otkrivam vam: zato što mi ne poznajemo tog muškarca, nemamo pojma šta on misli (ako uopšte i misli, što se kasnije ispostavi kao retkost), pa onda u svojim glavama popunjavamo praznine i od njega stvaramo idealnog muškarca. Evo i primera kako to funkcioniše. On kaže: “Znaš, danas sam baš srećan.” Ona će onda, naravno, da ga upita šta ga je to učinilo srećnim, a on će je samo značajno pogledati i kroz poluosmeh poljubiti. Naravno, svaka ženturača bi u tom momentu pomislila da je to zbog nje i osetila bi one leptiriće u stomaku uz pomisao da je napokon, posle iscrpljujuće bitke, dobila šta je htela. Sledećih par dana se on, naravno, neće javiti. A ona će ispijati hiljaditu kafu sa drugaricama dok zajedničkim snagama pokušavaju da dokuče šta se gospodinu Misterioznom desilo da bi promenio ploču u toku noći.

“Ma sigurno mu je ona kurvetina svašta napričala o meni” ili “Možda ga je zveknula daska od WC šolje, koja je slučajno ispala iz svemirske stanice, pa jadničak leži s’ retrogradnom amnezijom na odeljenju intenzivne nege. Šta mislite, da li da pozovem urgentni? Znate, čisto da proverim?” Istina je da je on tog dana bio srećan jer je posle treninga, pod tuševima, shvatio da mu je veći nego onom majmunu, koji se kurči da bolje igra fudbal od njega.

6604532 l Šta kriju misteriozni muškarci?

Vidite, istina je i da se ti muškarci tako ponašaju jer je to jedino što imaju. Oni su u našim glavicama mnogo veliki i moćni, a u okrutnoj stvarnosti su prazni i glupi kao Air Max patike. Misterija je jedino čime mogu da zadrže ženu. Tako joj stalno predstavljaju izazov. Kao babuška koja trči. Čim je stigneš i otvoriš prvu, ona pobegne i ostavi te da juriš do druge.

Comments