Nakon velike proslave blagdana za nas cure dolazi još jedna – SNIŽENJA! Najgora pogreška je kupovati stihijski i bez plana, zato evo mojih prijedloga što i kako imati u garderobi ove godine:

Čipka: Romantična čipka uvijek nas vrati u neka davna nevina vremena. Ove sezone je u trendu i romantika u bijeloj i rozoj čipki, kao i fatalnost crne čipke.Vidimo je na elegantnim suknjama cigaret kroja, romantičnim šalovima, damskim rukavicama i torbicama koje vrište – vintage, ali i na crnim bluzicama koje malo toga skrivaju. Budući da je čipka utjelovljenje ženstvenosti svaka cura će se u njoj osjećati kao dama.

slika 11 Šta kupiti na sniženjima?
slika22 Šta kupiti na sniženjima?
Military: Od kad su se slavni poput Rihanne i Beyonce počeli pojavljivati u militari jaknicama, ovaj stil postaje ove godine sve veći trend među ženama diljem svijeta, a da i vi kupite nešto militari dovoljno je da pogledate novi photoshot Giselle Bundchen za Vogue.

Gisele Bundchen Vogue Korea May 2010 3 Šta kupiti na sniženjima?

Pončo (pelerina): Ukombinirati pončo u svoju odjevnu kombinaciju nije jednostavno. Za tu zadaću je potrebna neka modna vještina ili ”oko za modu”, ali zbog njegove efektnosti mali trud se isplati. Komplimenti neće izostati.
poncho1 Šta kupiti na sniženjima?

poncho2 Šta kupiti na sniženjima?
Rukavice: Nije čudo da su zimi rukavice in, ono što ih čini trendom ove godine jest činjenica da njihove čipkaste ili kožne verzije nosimo i na elegantnim zabavama.

rukavice1 Šta kupiti na sniženjima? rukavice2 Šta kupiti na sniženjima?

Perje: Ove su se sezone manekenke ”od Pucci-ja do Gucci-ja” na modnim pistama kitile perijem.Vi ne morate izgledati kao ptica, dovoljan je mali detalj poput torbice ili suknje sa perjem da se istaknete.
perje Šta kupiti na sniženjima?
Cvjetni print: Dosad je bio isključivo vezan za toplije dane, ali ove sezone vraćajmo se u neka stara vremena kako krojem tako i uzorcima.

Suknja: Trenutno su naročito prisutne i to u svim svojim verzijama, s visokim strukom, prekrivene čipkom, pletene, široke u dužini ispod koljena kako su to nosile naše bake i najmodernija verzija – kožne!
suknje Šta kupiti na sniženjima?

suknje2 Šta kupiti na sniženjima?
I za kraj, zapamtite da vam zdravlje mora biti iznad svega, pogotovo za ovako hladnih dana, ali moda i hladnoća mogu ići i skupa – samo bacimo pogled na ovu listu! Možete izgledati elegantno i u trendu bez obzira na vrijeme vani ako pametno birate i iskombinirate komade odjeće.


Josipa Lijović je vedra studentkinja iz Zagreba koja slobodno vreme troši uživajući u prijateljskim druženjima uz kaficu i svojoj velikoj strasti – modi, o kojoj s užitkom piše na svom blogu Baby Loves Fashion. “Svako od nas bi trebalo da se potrudi da bude što bolja verzija sebe samog” je krilatica po kojoj živi i koja se često može čuti iz njenih usta.

Comments