Svi znamo taj osećaj – dolaze gosti i moramo da sredimo kuću. Odjednom primećujemo sve što smo zanemarivali poslednjih mesec dana, nismo stizali i nije nam smetalo. Jurimo po kući i pokušavamo da za dva sata uradimo sve što nismo stigli ko zna već koliko. Vanredno stanje! Možda će vam ova saznanja o tome šta ljudi zaista primećuju kad vam uđu u kuću, pomoći da smanjite stres i usredsredite se na bitne detalje.

Svi prvo osete miris

Vi ste navikli na mirise u svojoj kući, ali ako kuvate u prostoru u kome ćete primiti goste, oni će osetiti miris hrane. To sigurno nije neprijatno, ali niko ne voli da u kosi i odeći oseća miris zaprške. Ako se u tom prostoru puši, sigurno se oseća i miris dima, čak i ako stalno držite otvorene prozore. Upalite mirisni štapić, ili tamjan – on ima antibakterijska svojstva, kao i svojstva energetskog pročišćavanja prostora.

Bar sa pićem

Mali bar sa izborom alkoholnih pića i čašama, privući će pažnju svakog oka. Čak i ako gost nije sklon čašici, ovaj detalj će mu privući pažnju, pa neće primetiti fleku na vašem tepihu, ili neoprane prozore.

Sveže cveće

Umesto da se bacite na ribanje, dovoljno je da usisate, posklanjate lom u ćoškove i odete da nabavite buket svežeg cveća. Ako ga nemate u bašti, ima ga u obližnjoj cvećari – odaberite neko koje miriše, stavite ga u lepu vazu i na vidno mesto u sobi.

Comments