Kućni ljubimci su neverovatna stvorenja. Prosto nas obožavaju. I sve što traže za uzvrat je malo pažnje i ljubavi. Bilo bi sjajno kada bi tako funkcionisale i naše veze.

To je možda i moguće, pod uslovom da se potrudimo da naučimo nešto od naših kućnih ljubimaca.

Budite verni

vernost Šta možete naučiti o vezama od vašeg kućnog ljubimca

Monogamija u vezama ne predstavlja nedostatak slobode, već najsnažniju manifestaciju ljubavi.

Ne osuđujte

Vaši kućni ljubimci ne obraćaju pažnju na vaš izbor odeće, ne nervira ih nered u kući, ne osuđuju vaše umeće kuvanja. Možda biste ovakvim ponašanjem u vezi moglu izbeći gomilu sitnih i nepotrebnih svađa u vezi.

Zabavljajte se zajedno

igra Šta možete naučiti o vezama od vašeg kućnog ljubimca

Ponašajte se sa svojim partnerom kao što se ponašate sa kućnim ljubimcem. Umesto svađe, tepajte jedno drugom, ponašajte se pomalo luckasto i detinje, igrajte se i smejte se često.

Izađite iz kuće

Provođenje previše vremena u zatvorenom prostoru negativno se odražava na vezu, i gomila neiskorišćene energije lako se pretvara u agresiju i beskonačne rasprave. Baš kao i vaš kućni ljubimac, vi i vaš partner morate s vremena na vreme izaći, istrčati se i udahnuti svežeg vazduha da biste normalno funkcionisali.

Mazite se

 Šta možete naučiti o vezama od vašeg kućnog ljubimca

Ne dozvolite da vas stalna žurba i dnevna rutina odvrate od međusobnih nežnosti. Maženje je jako važan element bliskosti u vezama.

Budite zahvalni

Kućni ljubimci ne traže mnogo. Beskrajno su zahvalni na vašoj ljubavi i pažnji. Ukoliko imate divnog partnera koji vas voli, ne dozvolite da vam sitničavost uništi vezu. Budite srećni i zahvalni zbog te ljubavi, i pokazujte to svakodnevno.

Jasna Stanić

 

Comments