Neke žene vrlo tačno uviđaju (i izjavljuju) da ih moguća pojava onog pravog – plaši. Jer šta ako se on pojavi i onda se ispostavi da mu nisam dorasla? Da ne umem da izađem na kraj sa onim što on unosi u vezu, da ne želim da se prilagodim, da prosto nisam prava žena, iako on jeste pravi muškarac? Ako se ovako preispitujete, veoma je verovatno da jeste prava žena i da ćete umeti da se snađete sa pravim muškarcem, baš zato što ste skloni preispitavanju, osetljivi i iskreni prema sebi. A evo i sa čim ćete se susresti, to jest, šta je ono što sa sobom donosi onaj pravi, po čemu će se razlikovati od ostalih:

Moraćete da delite kormilo

Ko je do sada upravljao, u vašim vezama? Vrlo sumnjam da je to bio on. Žene su sklone da preuzmu kormilo emocija i da nagaze do daske, dok ne otkriju da su odavno same u toj trci – partner se sunča na gornjoj palubi, a verovatno mu i neke cice prave društvo. Jeste zastrašujuća ideja da se nekome preda kontrola ili da se upravljanje ravnomerno rasporedi, ali to čega se plašite je baš ono što najviše želite. Zar niste uvek maštale o nekome ko će umeti da zauzme stav i da istera svoje, da uradi pravu stvar, a da vi ne morate da mu kažete šta je to, da se uključi i bude zainteresovan za vezu jednako kao i vi? Da podelite i teret i odgovornost i zadovoljstvo.

Kafa3 Šta nam donosi onaj PRAVI i zašto se toga pribojavamo

On će videti stvari iz potpuno drugačije perspektive

I to je razumljivo zastrašujuća pomisao. Jer on nije vaš mentalni i emotivni blizanac, iako imate slične vrednosti i stavove o životu. Nećete moći odmah da prihvatite njegovo viđenje, jer će ono možda direktno gađati u vaše, pa ćete morati da preispitate širinu svojih stavova i moć svoje percepcije – na svoju štetu. Ali vi ćete to uraditi baš kako treba (jer ste osetljivi, skloni preispitivanju i iskreni prema sebi) i uvidećete vrednost odnosa u kome partneri jedno drugom otvaraju nove perspektive i nude neuobičajena viđenja životnih situacija, problema i rešenja.

Comments