Muškarci se slažu u mnogim zamerkama koje upućuju svojim devojkama. Treba da primimo kritiku, da se preispitamo i korigujemo, koliko je moguće. Tamo gde njihove zamerke doživljavamo kao odbrambene mehanizme i demagogiju, treba da im skrenemo pažnju i zamolimo ih da pokušaju stvari da sagledaju iz našeg ugla. Kategorički zahtevi za promenom ponašanja i reagovanja neće upaliti, ako ne razumemo suštinu. Evo šta nam momci zameraju:

Svoje snove shvatamo bukvalno

Sanjamo ih u nekoj situaciji koja nas dovedi do besa, ili nas povređuje i ponižava i posle smo ljute na njih! Jeste, sumanuto je. Ali osećanja ne možemo samo tako da odbacimo i ugasimo. Možda je mudro priznati svoju slabost i zamoliti ih da nam se ipak malo sklone s očiju dok se ne saberemo.

Ne umemo da okončamo raspravu

Kad se svađa završi, gotova je. Pustite to, oprostite, zaboravite, idemo dalje- poručuju muškarci. Kad suviše ozbiljno shvatamo svoju uvređenost i povređenost i nismo u stanju da svađu zaista završimo, nego ostajemo zajedljive, daleke i ljute danima, trujemo vezu.

Dvoje2 Šta nam momci zameraju – jednoglasno

Verovujemo da je muškarcima uvek stalo do seksa

Ako smo preuzele inicijativu, a on nas odbije, strašno smo uvređene. Dok inače očekujemo da oni prihvate naše odbijanje, jer mi imamo svoje, kompleksne, ženske razloge. Pa, imaju i oni svoje.

Comments