HUD+ kombinuje Garminov inovativan head-up display uređaj sa novom, uključenom aplikacijom Garmin HUD App. HUD+ projektuje oštar i jasan prikaz uputstava za smer na transparentnu foliju na vetrobranskom staklu ili na priloženo sočivo reflektora. Navigacione informacije prima iz pametnog telefona spojenog Bluetooth® vezom na kojem se nalazi besplatna Garmin HUD navigaciona aplikacija (uključuje detaljne karte Evrope), a koja je dostupna na App StoreTM, Google PlayTM, ili Windows Phone® internet portalima. Omogućava vozaču da jednim pogledom, unutar njegovog vidnog polja, dobije razumljivo uputstvo u toku vožnje, tako da HUD+ doprinosi sigurnosti i umanjuje rizike tokom vožnje zbog skretanja pogleda sa puta.

Garmin HUD+ prikazuje visok nivo detalja u odnosu na ostale HUD sisteme na tržištu, kao što su smer skretanja, razdaljina do sledećeg skretanja, trenutna brzina i ograničenje brzine na tom delu puta.Takođe najavljuje u koju se traku morate prestrojiti radi ispravnog skretanja i upozorava na prekoračenja brzine.

Ako korisnik želi, postoji mogućnost dokupljivanja informacija o saobraćaju unutar same aplikacije.

HUD big HiRes Šta nam to novo predstavlja Garmin?

Pretvorite svoje dobre vibracije u životne navike uz elegantnu i laganu vivofit fitness narukvicu. Vívofit je jedina fitness narukvica koja automatski pozdravlja korisnika personalizovanim dnevnim ciljem, prateći njegov napredak i podsećajući ga kad je trenutak da se pokrene.

Uz jedinstveni zaobljeni ekran koji je uvek aktivan, vívofit prikazuje broj koraka, odbrojava do ciljnog broja koraka, potrošene kalorije, ukupnu udaljenost, trenutni puls srca i vreme. Vodootporna do 50 m, i kompatibilna sa ANT+™ senzorima broja otkucaja srca za fitness aktivnosti, Vivofit fitness narukvica ima promenjivu bateriju koja traje više od godinu dana.

Vívofit pamti vaše trenutne nivoe aktivnosti, a zatim dodeljuje dostižan dnevni cilj. Postizanjem zadatog cilja, vívofit određuje novi cilj za sledeći dan. Istraživanja pokazuju da duži periodi neaktivnosti, kao što je sedenje za stolom, smanjuju sagorevanje masti. To se možete promeniti, uzimajući česte, a kratke pauze za šetnju tokom dana. I dok je lako izgubiti pojam o vremenu i zaboraviti da ste u pokretu, vivofit sve beleži. Crveni rastući indikator pojavljuje se na ekranu nakon jednog sata od početka neaktivnosti i raste ukoliko sedite predugo. Šetnjom od par minuta indikator se resetuje i izlazite iz crvenog područja.

Vívofit fitness narukvica prati vaš napredak 24 časa tokom 7 dana, a postavljajući je u režim rada za spavanje – kad odlazite na spavanje, omogućujete joj da prati kvalitet vašeg sna. Pritiskom na dugme možete bežično sinhronizovati vívofit sa besplatnom online fitness zajednicom sa trenutno više od četiri milijarde kilometara učitanih korisničkih podataka Garmin Connect ™. Na Garmin Connectu možete videti potpunu sliku vašeg napretka kroz izveštaje i grafičke prikaze uključujući vaše ukupno vreme sna kao i periode kretanja i mirnog spavanja. Pristup ovoj besplatnoj online zajednici moguće je putem računara ili vašeg kompatibilnog mobilnog uređaja uz Garmin Connect™ Mobile aplikaciju.

Koristeći vivofit sa senzorom broja otkucaja srca beležite otkucaje srca i podatke o zonama kako biste dobili preciznije podatke o sagorevanju kalorija za svaku aktivnost, kao što su trčanje ili vežbanje na kardio spravi.

Vívofit je dostupan u crnoj, ljubičastoj, zelenoj, plavoj i sivoj boji, a obe veličine narukvica S i L nalaze se u paketu.

vivofit mg 07 lg Šta nam to novo predstavlja Garmin?

VIRB je prva serija akcionih kamera kompanije Garmin, za snimanje pravih HD 1080p video snimaka. Od adrenalinskih sportova do porodičnih putovanja, VIRB kombinuje jedinstveni set funkcija koji omogućuju do sada najjednostavnije čuvanje najvažnijih uspomena.

Jedinstveni 1,4-inčni Chrome™ ekran u boji pojednostavljuje podešavanje i pregled snimaka i koristi minimalnu količinu napajanja tako da VIRB može snimati više od 3 sata pravog HD (1080p) sa jednim punjenjem baterije. Uključene su sledeće funkcije: digitalna stabilizacija slike i korekcija iskrivljenja sočiva, koji obezbeđuju da video-snimci izgledaju odlično, čak i pre editovanja. VIRB može sačuvati visokokvalitetne fotografije tokom snimanja videa.

VIRB Elite uključuje sve navedene funkcije, uz neke dodatne kao što su WiFi, dodatni senzori (HRM, kadenca) i visokoosetljivi GPS prijemnik. Oba modela – VIRB i VIRB Elite podržavaju ANT+™ protokol za bežičnu komunikaciju kako bi kamerom mogli upravljati pomoću drugih Garmin uređaja.

VIRB je napravljen kao otporan za snimanje ekstremnih aktivnosti bez dodatne zaštite. Sa robusnim kućištem, vodootpornim da podnese potapanje do metar dubine na 30 minuta (IPX7 standard). Opciono kućište mu je potrebno samo za ronjenja na dubinama do 50m.

Mogućnosti montaže Virb kamere su raznovrsne, jer je široka paleta nosača. Postoje nosači za montažu na bicikl, motorcikl ili rolbar, nosači za glavu ili ventilisane šlemove, zatim lepljivi nosači za glatke i ravne površine, tripod nosač. Postoji takođe i vakuum nosač za montažu na vetrobran vozila. Sve montaže i sam nosač kreirani su kao jaka i sigurna rešenja, jer je kamera teža u odnosu na ostale konkurente, i njima se može ograničiti pomeranje kamere kada se montira, tj. neće se zakretati usred avanture od zadatog položaja snimanja.

Uz kvalitetne video-snimke, VIRB kamerom možete snimati 16 megapiksela fotografije sa photo-burst i time lapse opcijama. VIRB ima microHDMI izlaz za pregled snimaka i microSD slot koji prima memorijsku karticu veličine do 64GB klase 10 (64GB microSD kartica može sačuvati preko 7 sati 1080p video snimka).

VIRB 081613 ROD 12058 Šta nam to novo predstavlja Garmin?

Predstavljamo vam DownVü, novu tehnologiju sonara koja pruža slike visoke rezolucije i izrazito precizan prikaz dna.

Svim ribolovcima važno je da imaju celokupnu sliku onoga što je neposredno ispod i sa obe strane broda. Od sada je ova nova DownVü i SideVü™ tehnologija sonara dostupna u novoj paleti Garmin nautičkih proizvoda.

Nova Garmin echo DV serija sonara je veoma jednostavna za upotrebu. Ona nudi naprednu HD – ID ™ tehnologiju kao i Garmin DownVü ™ mogućnosti sonarnog snimanja, čije prikaze je moguće pratiti istovremeno na vodoravno ili uspravno podeljenom ekranu. Ovakvo skeniranje dna pruža jasnu sliku riba i gotovo fotografski prikazuje detalje strukture ispod broda. Pored jasnog razdvajanja ciljeva i praćenja dna bez obzira plovite li morem ili rekom, sa opcijom ponovnog prikaza pređenog područja (osim kod modela echo 301dv, echo 151dv i echo 101dv) kao i Smooth Scaling™ podešavanje dometa dubine koji obezbeđuje neprekidnu sliku dna, čak i pri nagloj promeni dubina.

Echo serija sonara je do sada podržavala frekvencije 77 i 200 KHz sa širinama snopa 60 i 120 stepeni, novi modeli podržavaju i stare 50/200KHz sonde sa istim širinama snopa (sonda se prodaje posebno, jedino echo 101 daje jednofrekventni prikaz – sonda od 200 kHz). Svi modeli iz echo DV serije sonara dolaze u pakovanju sa nosačem za krmenu sondu i troling motor koji se nalazi u pakovanju.

SideVü™ – detaljno skeniranje strukture dna i objekata u vodi sa obe strane broda.

Način na koji je Garmin implementirao SideVü™ tehnologiju u svoje uređaje predstavlja iskorak po pitanju performansi u odnosu na slične uređaje na tržištu. Garmin sonda i emituje i prima CHIRP signal ispod, levo i desno pod uglom od 86 stepeni. Dodatni element snima vertikalnu osu direktno ispod sonde, a oba bočna elementa su i prijemnici i predajnici. Ovakav pristup SideVü™ tehnologiji omogućava precizniji prikaz detalja iz vodenog stuba direktno ispod sonde koji se kod sličnih proizvoda na tržištu ne vide. Takođe, performanse dometa u stranu su poboljšanje, dajući odličnu sliku i na krajnjim bočnim dometima. Skeniranje ultrazvučnim snopom SideVü™ tehnologijom generiše sliku na kojoj sredina ekrana predstavlja vodeni stub ispod sonde i definiše dubinu, a slika dna se generiše od linije dna pored vodenog stuba do spoljne ivice ekrana na jednu ili drugu stranu.

echo DV Series Šta nam to novo predstavlja Garmin?

Garminov razvojni tim napravio je prvi ručni uređaj sa WiFi tehnologijom koji kombinuje Garminovu poznatu preciznost i kartografske mogućnosti sa Android™ OS multifunkcionalnom platformom. Ovim novim ručnim uređajem možete pristupiti GooglePlay Store™-u i dodati aplikacije putem WiFi tehnologije direktno u uređaj po potrebi.

Sa Android operativnim sistemom, možete imati sve svoje omiljene Android aplikacije u vezi sa boravkom u prirodi, kao što je Peak Finder, pa i one koje vam putem Google Play Store-a nisu odmah dostupne na uređaju. Takođe, moguć je pristup profesionalnim aplikacijama poput procene potreba kod građevinskih radova ili ArcGIS-a softvera kako bi kancelarijske poslove mogli raditi i na terenu, npr. u građevinskoj industriji.

Poseduje 3-osni kompas sa akcelerometrom, i žirosenzor koji vas usmerava na smer kretanja dok stojite, uz barometarski visinomer koji iscrtava promene atmosferskog pritiska za precizno određivanje nadmorske visine i praćenje vremenskih uslova. Ali to nije sve – tu je i UV senzor koji pokazuje jačinu sunčevih zraka. Zahvaljujući visokoosetljivom, dvofrekventnom GPS i GLONASS prijemniku, Monterra će brzo pronaći lokaciju i zadržati signal čak ispod gustih krošnji drveća u šumama ili u dubokim kotlinama.

Nova Monterra donosi revoluciju u prikazu kartografskih podataka: sa 3D kartografskim spajanjem karata. Sa ovom funkcijom, korisnici mogu kombinovati dve karte – TOPO, osnovnu kartu ili BirdsEye satelitske snimke i videti novu jedinstvenu trodimenzionalnu kartu. Upravo spoj brda, dolina, jezera, puteva i tačaka od interesa ovim kartama donosi obilje detalja. Uz ugrađenu 8-megapiksela autofokus digitalnu kameru koja snima oštre geotagovane fotografije ne morate nositi foto-aparat, a pri tome može snimati i 1080p HD video-snimke.

Upotrebom besplatnog programa Garmin Adventures možete jednostavno učitati fotografije i video-snimke na svoj računar radi razmene ili rada na njima. Za čuvanje podataka uređaj ima ugrađenu int. memoriju veličine 6 GB, uz dodatni microSD slot.

Kruna ovog ručnog uređaja ogleda se i u jasno čitljivom i visokoizdržljivom ekranu od mineralnog stakla, koji koristi sunčevu svetlost u kombinaciji sa LED pozadinskim osvetljenjem kako bi se pojačalo osvetljenje i kvalitet prikaza. Monterra ima vodootpornost po IPX7 standardu i radi na punjivu litijum-jonsku bateriju ili dvije AA baterije.

Zahvaljujući WiFi, ANT+™, Bluetooth 3.0 i NFC tehnologiji moguće je bežičnim putem razmenjivati podatke, karte, tačke, rute i geocacheve sa drugim kompatibilnim uređajima. Ovaj uređaj takođe je kompatibilan sa BaseCamp™ besplatnim softverom koji omogućuje pregled, izmenu tačaka, ruta i tragova.

Monterra HR 025.2 Šta nam to novo predstavlja Garmin?

 Garmin donosi revoluciju u svet sportskih GPS satova sa novim modelom Forerunner 620. Tanak i ultralagan dizajn sa verzijama za nju i njega, različitih boja sa kolor ekranom osetljivim na dodir. Ali to nije sve, ovaj sat je prva najbolja stvar nakon ličnog trenera.

Forerunner 620 nudi napredne funkcije kao što je savetnik za oporavak, predviđanje za trku i max VO2 procenu koja će vam pomoći da trenirate pametnije i da postignete nove ciljeve. Kad ga koristite sa HRM-Run senzorom, Forerunner 620 daje informacije o vašoj formi, prikazujući vam kadencu, kontakt sa tlom i vertikalne oscilacije. Za trening u dvorani, 620 ima ugrađen akcelerometar koji meri udaljenost, tako da vam ne treba footpod senzor.

Forerunner 620 meri vašu kondiciju tako što procenjuje vaš VO2 maksimum koji je dobar parametar atletske sposobnosti (VO2 max je maksimalna količina potrošnja kiseonika koju trkač može maksimalno iskoristiti tokom jednog minuta pod maksimalnim opterećenjem tokom naporne vežbe ili treninga. Meri se u mililitru kiseonika koji se potroši u minutu po kilogramu telesne težine). Pri korišćenju sa HR senzorom, sat sabira podatke kao što su brzina trčanja, broja otkucaja srca u minuti kako bi procenio vaš maksimalni VO2. Bazirano na proceni vašeg VO2 maksimuma, FR 620 može predvideti vaša vremena na trci, uz pretpostavku da ste ispravno trenirali.

FR 620 poput trenera uči o vama iz podataka HR senzora i poredi podatke u odnosu na prošle treninge i tada prikazuje koliko vam treba vremena za potpuni oporavak, tj. kada ste spremni za sledeći trening trčanja i daje predlog plana vašeg oporavka između teških treninga.

Boja prstena na satu označavaće to vreme na jednostavan način: zeleno znači da ste spremi, crvena boja označava da vreme oporavka mora biti veće od 3 dana, tako da tada možete odlučiti provesti dan u odmoru ili u laganom trening za oporavak.

Korišćenjem sa HRM-Run monitorom dobijate izveštaje o kadenci, vertikalnim oscilacijama i kontaktu sa tlom. Ovi podaci se zovu dinamika trčanja i utiču na efikasnost trčanja. Kadenca je ukupan broj koraka u minuti, kombininovano za obe noge. Vertikalna oscilacija je stepen odskakivanja dok trčite meren u centimetrima. Kontakt sa tlom je vreme tokom koje stopalo provede na tlu tokom koraka, mereno u milisekundama.

Zahvaljujući opciji bežičnog povezivanja FR 620 može slati podatke trčanja na online zajednicu Garmin Connect bez povezivanja na računar. Transfer podataka je jednostavan preko Garmin Connect™ Mobile aplikacije na vašem smart telefonu. Takođe može se podesiti jedna ili više WiFi hotspot lokacija, pa će se FR 620 automatski sinhronizovati sa Garmin Connect-om kad ste u dometu. Dodatna funkcije povezivanja uključuju praćenje u realnom vremenu i pregled trenutne pozicije na karti, koje pruža mogućnost prijateljima i fanovima da vas prate uz pregled podataka u realnom vremenu.

Forerunner620 Live 01 Šta nam to novo predstavlja Garmin?

Comments