Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Nedovoljno sna i nespavanje može negativno uticati na vaš metabolizam i značajno vas usporiti u obavljanju raznih aktivnosti. Ako se i vi često pitate šta vam krade san, ovde ćete dobiti odgovore.

Savremeni tempo života ne ostavlja dovoljno vremena za kvalitetan san, a odlično prespavana noć postala je pravi luksuz. Opterećeni poslom i obavezama često zaboravljamo da je jutro pametnije od noći, pa ostanemo budni neuspešno pokušavajući da prevarimo san.

Tek kasnije shvatamo da ono što okrepljuje jeste krevet i nenavijen alarm. Stvari koje mi sami radimo u kasne sate određuju da li će naš san biti kao kod bebe ili ćemo sutradan patiti od nesanice.

115 Šta nam uništava san?

Malo spavanja, dovodi do povećanja težine, slabljenja imunog sistema, ali i glavobolje. Pre nego što zaspite pokušajte da obratite pažnju na sledećih šest stvari i nikako ih ne radite.

Jedete masnu i visokokaloričnu hranu pred spavanje

Masnu hranu veoma je teško razgraditi. Ukoliko se previše nahranite u toku večeri, teško ćete zaspati, a ujutru ćete osećati nelagodnost. Odolite slatkišima, brzoj hrani i ostalim grickalicama i zamenite ih zdravom hranom.

29 Šta nam uništava san?

Provodite vreme uz kompjuter

Umesto da odmorite oči i da kažete sebi i mozgu “laku noć”, vi vreme provodite uz mobilni telefon i računar. Svetlo koje je upaljeno ne stimuliše mozak, već naprotiv, zamara ga.

Možete računare zameniti knjigom ili meditacijom.

35 Šta nam uništava san?

Odradili ste naporan trening

Redovno vežbanje je odlična stvar, ali nije preporučljivo pred spavanje. Pored iscrpljenosti organizma, potreba za unošenjem hrane je velika, a onda se lakše nagomilavaju kilogrami.

To otežava dodatno spavanje i zamara i um i telo.

44 Šta nam uništava san?

Radite do kasnih sati

Ukoliko ima važan sastanak ujutru, većina ljudi se odluči da provede dosta vremena radeći. Vođeni mišlju da je to dobra stvar i da ćete sutra biti spremniji, vi ne spavate, ali je realnost sasvim drugačija. Jedan sat pre spavanja, pustite mozak da se odmori.

5 Šta nam uništava san?

Pijete kofein

Kofein se nalazi u kafi, čaju, pa čak i čokoladi. Može poslužiti kao odličan stimulans, ali vas takođe ostaviti budnim duži vremenski period. Skoncentrisanost je veća, ali svakako ga ne treba piti pred spavanje. Isto važi i za alkohol.

6 Šta nam uništava san?

Violeta Stojanović

Editors choice