Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Šta ne treba da govorite trudnicama?

Šta ne treba da govorite trudnicama?

1/3

Ako ste i same bile u položaju trudnice koja često sluša iritantne komentare i primedbe od svih oko sebe, uključujući i prijatelje, možda ćete moći da se setite kako vas je to nerviralo i da se pažljivije ponašate prema trudnicama koje srećete. Ukoliko niste imale tu privilegiju da nosite bebu u stomaku, verujte na reč, onima koje jesu – ove primedbe su uvredljive, glupe, sebične i ni jedna trudnica ne želi da ih čuje, nikada više. A zašto žene govore ove stvari drugim ženama – o tome takođe vredi razmisliti, u kontekstu “sve što kažeš, to si ti.”

trudnica 1 Šta ne treba da govorite trudnicama?

“U, koliki ti je stomak, je l’ to blizanci?”

Zaslužujete jedno veliko i sočno slanje u tri lepe. Otkud vi znate koliki njen stomak treba da bude? U trudnoći je veliko normalno, a osim toga je i zadivljujuće prelepo. Imate pravo samo da se divite oblini i nategnutosti tog stomaka i da pitate da li se beba pomera i da li smete da je pomilujete – preko tog divnog stomačića.

“Nosiš devojčicu? Super, sledeći put će sigurno biti dečak!”

Verovatno niste razmislili ni desetinu sekunde kad ste dozvolili da vam ovo sklizne sa usana. To je nekako uobičajena fraza u našem društvu, kao da buduću mamu treba utešiti zbog neuspeha. Da nosi dečaka, verovatno biste rekli nešto u stilu “prvo pa muško” što je jednako seksistički i odvratno. Umesto toga, možete upitati trudnicu da li je želela devojčicu ili dečaka i ljubazno saslušati njenu priču o tome kako joj je sve jedno, samo neka bude živo i zdravo, ili onu drugu iskrenu priču o tome kako je baš želela devojčicu, ili kako se u početku jako nadala sinu, ali da se sada navikla na ideju da nosi devojčicu i da se raduje i jedva čeka da vidi kakva je. Tako se vode normalni, iskreni, topli razgovori sa trudnicom – koji se tiču njene trudnoće. Umeju trudnice i o drugim temama da pričaju, uglavnom.

Editors choice