To su one greške koje uvek ponavljate i voleli biste da se opametite i da ih izbegnete. Ali, kad se zaljubite, sve o čemu ste razmišljali i donosili odluke, nekako padne u vodu i vi se opet nađete u sopstvenim zamkama. 

Upoređujete svoju trenutnu vezu sa prethodnim vezama. Ako ste ranije bili u toksičnoj vezi, nov odnos će delovati kao dašak svežeg vazduha i to vas može navesti da propustite da primetite ili da ignorišete znake upozorenja. To što se nova osoba ponaša prema vama bolje nego bivši, ne garantuje kvalitet odnosa – ako je vaš standard nizak, zadovoljavate se onim što ga makar malo prevazilazi, a to nije dovoljno za zdravu vezu. 


Gledate da svaki slobodan trenutak provedete zajedno. Uživate u bliskosti i osećanju da imate toliko toga zajedničkog i da zaista razvijate sjajno prijateljstvo u odnosu. Ali, trebalo bi da imate svoj život. Ne bi trebalo da osećate da ste zanemareni, ako novi partner želi da provede neko vreme sa svojim prijateljima, bez vas, ili što duže ostaje na poslu. Ako se deprimirate kad prođe dan, a da se ne vidite, morate naučit da budete samostalniji i da pronađete zadovoljstvo u svom životu, nezavisno od partnera. 

Zanemarujete svoja osećanja, da biste izbegli sukobe. A to je upravo ono što dovodi do sukoba koje ne možete da izbegnete. Opasno je da uveravate sebe da to nije tako velika stvar i da ćete prevazići svoje razočaranje, ljubomoru, nesigurnost i nezadovoljstvo, jer nećete – samo će se nagomilati i eksplodirati bez kontrole. Ako partneru ne kažete šta vam smeta, on neće sam od sebe to uočiti i promeniti ponašanje na koje mu niste ukazali. A vi ćete zbog toga postajati sve ogorčeniji. 

Comments