Neki od najprisnijih momenata koje parovi dele, dešavaju se pred TV-om. Mnogi parovi se ušuškaju i zagrle, neki vole da svako zauzme svoje omiljeno mesto, neki aktivno komentarišu, drugi ćute – svi imaju svoje ustaljene načine, na koje im je najprijatnije da zajedno provedu veče pred TV-om. Vaš način da gledate neki sadržaj, govori o vašoj vezi.

Svako sedi na svojoj strani kauča

Svakom od vas je potreban prostor, što nije ništa negativno, samo ukazuje na to da ste oboje snažne individue i da vam za povezanost nije neophodno da se dodirujete. Cenite privatnost i nemate potrebu da delite svaki svoj doživljaj sa partnerom.

Dok jedan od partnera sedi, drugi mu leži u krilu

Psihološki, ovo je pozicija roditelja i deteta. Onaj ko polaže glavu u krilo partnera ima potrebu da bude zaštićen i mažen i ukazuje poverenje partneru. Onaj ko nudi krilo ranjivijem partneru, ima karakternu ulogu zaštitnika i utešitelja. Ako ovo nije uobičajena poza, govori o tome da partner koji leži u krilu prolazi kroz težak period i ima dodatnu potrebu za osloncem i utehom, a ako jeste uobičajena, partneri su zadovoljni svojim ulogama u odnosu.

Šta položaj u kome zajedno gledate TV govori o vašoj vezi2 Šta položaj u kome zajedno gledate TV govori o vašoj vezi
Comments