Hot topics

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Odlučujući da partneru oprostite prevaru, pružate još jednu šansu ne njemu, već ljubavi koja postoji među vama. To je veliki ispit za ljubav, ali ako joj ne pružite šansu, nikada nećete znati da li bi prošla taj test, da li ste mogli da se promenite, postanete pažljiviji, odgovorniji svesniji – oboje – uz pomoć ljubavi.

Mnogi parovi odlučuju da je ljubav najvažnija i da joj treba dati (barem) još jednu šansu – istraživanja su pokazala da od deset parova, osam odluči da nastavi vezu i da pokuša da popravi odnos, posle neverstva. Ne uspeva svima, daleko od toga. Ali, nekima uspe, jer su pružili šansu ljubavi (i jedno drugome) na pravi način.

Pokušajte da shvatite zašto je došlo do neverstva

Razlog i motiv su vrlo bitni – muškarci zaista popuštaju svojim slabostima u pijanom stanju. I posle se strašno kaju. Najbolji i najstabilniji među njima neće dozvoliti da saznate i boriće se sami sa svojom savešću, jer ne žele da vas povrede i nastojaće da to ne učine ni onda kada su pogrešili. Njima ne treba ispovest i oproštaj da bi mogli da podnesu sebe – a snaga je upravo u tome. Međutim, najmanje je takvih. Najveća verovatnoća je da vaš partner spada u onih 99 odsto muškaraca koji će osećati krivicu i nesvesno vam “moliti” da ih otkrijete i razrešite na ovaj ili onaj način. Da li ćete moći da se pomirite sa tim da vas je partner prevario u trenutku slabosti i da je ta slabost deo njegove prirode i da ćete se sa njome suočavati (i verovatno ste se već suočavali) na mnogo načina, u mnogo drugih životnih situacija. Da, prevara će vas naterati da preispitate sve aspekte vašeg odnosa, osećanja, motive, strahove, da se suočite sa pravom istinom o vašoj vezi i ljubavi. Kad sve pretresete, proterate kroz sito i rešeto, ono što ostane jeste sadržaj vaše ljubavi. Pa, ako te ljubavi ima, onda treba da se žestoko potrudite da je ponegujete i osnažite.

Pokažite koliko ste povređeni

Pokažite svu meru svoje povređenosti, nemojte se ustezati da plačete, da izrazite koliko ste razočarani i nesigurni. Nemojte besneti i optuživati partnera, jer to je samo reakcija ega na bol i povređenost – pokažite svoju ranjivost. Partner treba da zna, da oseti i shvati koliku vam je bol naneo, da bi mogao da napravi lične uvide i da izmeri težinu svoje slabosti, naspram težine vaše boli. I on ima prava da odluči – da li može da se nosi sa tim, da se iskupi i obeća da to više nikada neće učiniti (i da to stvarno misli), ili da to prosto prevazilazi njegove snage.

Editors choice