Žene koje se mogu pohvaliti fantastičnim seksualnim životom, uvek vode računa o samo tri ključne stvari, a bar jedna od njih uopšte nije ono što biste mogli da očekujete – ali to je ono što su stručnjaci uočili, istražujući seksualno samopouzdanje i nivo zadovoljstva sobom koji imaju seksualno ispunjene žene.

Staraju se da im kosa uvek bude lepa

Ovo možda izgleda kao da nema nikakve veze sa seksualnim zadovoljstvom, ali stanje i izgled kose mnogo govore o tome kako se žena oseća i kakav odnos ima prema sebi. Na suptilan način, kosa je povezana sa slobodom, snagom i hrabrošću, pa se u tom kontekstu pominje i u raznim legendama i mitovima. A slobodna, snažna i hrabra žena stara se (osim o izgledu i kvalitetu svoje kose) i o svom zadovoljstvu.

Istraživanja su potkrepila ovu pretpostavku, utvrdivši da je u glavnim razlozima za odustajanje od sastanka sa muškarcem jedna od tri žene navodila nezadovoljstvo svojom frizurom.

Sa biološke tačke gledišta, gusta i sjajna kosa, kao i čista koža i oči koje sijaju, šalju poruku suprotnom polu o zdravlju i reproduktivnoj sposobnosti i automatski aktiviraju seksualnu privlačnost.

Comments