Znam, naslov zvuči kao epizoda serije One Tree Hill, ali takve situacije se dešavaju. Važno je da podsetimo same sebe da ne biramo ko će nam se dopasti, niti se osobe koje nam se dopadaju posebno trude da nas šarmiraju. Taj momenat simpatisanja se, jednostavno, dogodi. Naravno, mnogo je lakše ako nam se dopada neko ko nema partnera. Onda kada naša simpatija ima partnera, lako se ruše svi naši snovi. Ali je još gore kada je taj partner baš vaša prijateljica.

Ideja ovog teksta je bila, bar mislim da je bila, ta da dam nekoliko saveta šta raditi ako se zaljubite u dečka svoje drugarice. S obzirom na to da nikad nisam iskusila ništa slično, verujem da nisam kompatibilna osoba da vam dajem bilo kakve savete. Ali – baš super umem da utešim osobe.

Znate onaj momenat – svima je loše, ali meni je najgore. Zaista verujem da se vi tako osećate. Verujte, nije to ništa strašno. Vratiću se na taj momenat serije OTH koju smo, verujem, svi gledali kada smo bili u teen periodu. Za one koji nisu gledali, pokušaću da u kratkim crtama predstavim Lucas-Peyton-Brooke ljubavni trougao.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели One Tree Hill (@onetreehillfans)

Dakle, serija je počela tako što su gledaoce upoznali sa nekoliko ličnosti u malom gradu u državi Severne Karoline. Upoznajemo Lucasa, koji ima polu-brata Nathana. Nathana je otac priznao dok Lucasa nije priznao nikada. Rođeni su u razmaku od samo nekoliko meseci, te pohađaju istu srednju školu i vrlo se dobro poznaju.

Nakon ovog, rekao bi čovek – pa zar to nije dovoljno? Ali, scenaristi i producenti su rekli – nije dovoljno, pa su stvari još malo začinili. Nathan, evil brother, koji zapravo i nije zao, samo je trebalo da bude, u momentu u kom ga upoznajemo ima devojku Peyton. Peyton je preslatka plavušica loknaste kose zbog koje je nastala cela Tumbler era koja je dovoljno emo za nekog ko uopšte ne izgleda emo.

Peyton i Nathan u toku prvih epizoda raskidaju, zbog čega Lucas upada u celu priču. Ali, pre nego što je Lucas uopšte primetio Peyton, spazila ga je njena najbolja drugarica Brooke. Brooke je sve što jedna popularna tinejdžerka u američkim filmovima/serijama treba da bude – atraktivna, pomalo vickasta, definitivno najzabavnija osoba u društvu… Jedino što joj nedostaje je taj momenat zlobe, jer Brooke zaista nije nikakva zloća.

Da sumiramo – Lucas voli Peyton, Brooke voli Lucasa, a Peyton (tek posle izvesnog vremena) voli Lucasa. Međutim, u tom periodu u kom se Peyton mislila, Lucas se zaljubljuje u Brooke, i njih dvoje otpočinju srednjoškolsku romansu. Here comes the trouble. Peyton, napokon, shvata da želi da bude sa Lucasom i trudi se da sva svoja osećanja zadrži za sebe, što je uvek loš izbor, jer ta osećanja moraju da isplivaju na površinu.

To se, naravno, i događa. Lucas i Peyton, zbog određenih nesrećnih, ili srećnih, okolnosti, ostaju nasamo. Situacija u kojoj su se našli je krajnje potresna, što ni na koji način ne opravdava ono što sledi. A sledi poljubac. I to poljubac o kom oni dugo ćute. I poljubac za koji Brooke saznaje mnogo kasnije, što je naravno, mnogo povređuje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ONE TREE HILL (@one.tree.hill.tvshow)

Nakon što sam vam sve ovo temeljno ispričala, pokušaću da na osnovu tinejdž drame dvehiljaditih donesem zaključak. Zaključak, svakako, nije – nemojte se zaljubljivati u momke svojih drugarica. Jer, to nije u vašoj moći. Da je u vašoj moći, zaljubile biste se u tog lika koji vas nenormalno smara izjavljivanjem ljubavi.

U redu je da, nakon što određeno vreme provedete sa nekim, počnete da ga simpatišete. Prosto u njegovom duhu, držanju, govoru – nešto vam prija. I to je u redu. Ono što sam uspela da zaključim iz ovog mi veoma poznatog primera je to da o svojim osećanjima treba da razgovarate sa svojom prijateljicom.

Kako god da se osećate, šta god da se dešava u vama onda kad ste u prostoriji sa dečkom vaše prijateljice, ne treba da za nju bude strano. Trebalo bi sve da joj ispričate. Jer, čak i ako vam on uzvraća – ona to mora da zna. Jer, to će vam objasniti da taj momak nije vredan ni njene, a ni tvoje pažnje.

U suprotnom, ako on nema nikakva osećanja prema tebi, već si samo ti ta koja se ludo zaljubila, onda je na tebi da budeš iskrena prema svojoj prijateljici i da pronađete zajedničko rešenje. Možda ti je potrebno samo izvesno vreme, da te prođu sva ta osećanja. Možda treba da se družite nasamo, bez njega i da se posvetite vašem prijateljstvu. A možda ti je samo potrebno da pronađeš nekog za sebe, jer, nekad i nije stvar u osobi koju simpatišemo, već je do nekih drugih faktora, kao npr. načina na koji on tretira tvoju prijateljicu, možda ti se to dopada. Svakako, porazgovaraj sa njom i verujem da ćete zajedno pronaći rešenje.

Naslovna fotografija: instagram.com/insiprimginstafeeds

Milica Antić

Comments