Mars je ušao u retrogradni hod 9. Septembra i to će trajati do 13. novembra 2020. Ovaj tranzit je vrlo izazovan, što će se naročito osetiti 29. septembra, kada će Mars biti u kvadratu sa Saturnom. Mars nam poručuje da usporimo, ali da nastavimo da se borimo – ključ uspeha je generalno, kontrola impulsivnosti. Ne trčite ka cilju, već puzite lagano kao kornjača, jer je put ispunjen izazovima. Za svaki znak, u ovom periodu astrolozi predviđaju i savetuju sledeće:

Ovan

Vi imate neke prednosti, jer je Mars vladar vašeg znaka, ali ovo može biti mač sa dve oštrice za mnoge Ovnove, jer ta energija će trajati mesecima. U ovom periodu, naučićete se strpljenju, sviđalo se to vama ili ne. Retrogradni Mars će vam pokazati da je eksplozivnost apsolutno nepoželjna u rešavanju problema, jer može samo da pojača nervozu – i vašu i svih oko vas. Ne dozvolite da vas obuzme bes, krećite se lagano hladne glave i pribrani – ovo je period sazrevanja, dok menjate brzinu i čekate da Mars uspostavi direktan hod u novembru. 

Bik 

Sa retrogradnim Marsom potrebno je da naučite kako da usmerite svoj bes, jer ćete se suočavati sa stvarima koje vas jako izazivaju. Ako zatvarate i potiskujete svoje emocije i frustracije, mogli biste da eksplodirate poput vulkana. Pronađite načine da se izrazite adekvatno, da nikoga ne uvredite i da zadržite smirenost i poštovanje. Čak i tamo gde ste potpuno u pravu, moraćete da naučite da se služite diplomatijom, da budete taktični i da bolje komunicirate. Meditirajte da biste se rasteretili emocionalnih blokada i sačuvajte strpljenje. 

Blizanci 

U periodu retrogradnog Marsa ćete preispitivati kako vas drugi vide i usredsrediti se na promenu slike koju o sebi predstavljate u javnosti. Nemojte praviti nikakve drastične promene u užem krugu ljudi, neka stvari teku. Jeste “pod lupom” i sve su oči uprte u vas, a da biste imali koristi od svog truda, morate se kretati pravolinijski, raditi sve kako treba i ne ubacivati seee u nepotrebnu dramu. 

Rak 

Period retrogradnog Marsa za vas je bojno polje – zalazite u jedan od najintenzivnijih tranzita, zbog koga ćete sprovoditi promene, koje će biti vidljive krajem godine. Vi se trkate ka vrhu, ali i ne slutite da se možda već nalazite tamo. Sud vam može biti zamagljen, pa će vam se činiti da ne stižete nikuda. Izbegavajte svađe i prepirke, jer vas mogu povrediti, zadržite koncentraciju i iščekujte svoju nagradu. 

Lav

Na početku tranzita, stvari mogu izgledati vrlo nepovoljno. Kao vatreni znak, možete pronaći korisne načine za usmeravanje ove energije u produktivne napore. Dok vas retrogradni Mars drži, Venera vam priskače u pomoć i omogućava vam da se krećete napred. Potrebno je da vežbate strpljenje i da se oslobodite pritiska postignuća, koji vas može navesti da menjate svoje ciljeve ili obrazovnu svrhu. Sačekajte sa takvim odlukama dok period retrogradnog Marsa ne prođe. 

Devica 

Fokus na sebe i svoj put postaje jasniji tokom retrogradnog kretanja Marsa. Ko ste i koje su vaše vrednosti – bićete neumorno testirani, dok Mars ne krene direktnim hodom. Za to vreme bi vam bilo pametno da promišljate i ne preduzimate nikakve mere, dok pritisci ne popuste i dok se ne pomirite sa prošlošću i ljudima sa kojima ste možda bili u sukobu. Vežbajte to pomirenje i smirenje u odnosima sa svima oko sebe i malo usporite, da vam detalji ne promaknu. 

Comments