Vaga

Ovo je idealno vreme za uvežbavanje onoga što vi zapravo podrazumevate – krajem ovog meseca uticaj Merkura i Sunca u vašem znaku, predstaviće vam hladno, mirno i pribrano ponašanje koje vam je potrebno da biste prebrodili ovaj tranzit. Izaberite svoje bitke, umesto da iskaljujete frustracije na najbližima. Sačuvajte strpljenje i ostanite uporni, ali taktično i diplomatski (što umete), kako biste osetili da imate neku kontrolu, dok Mars ne krene direktno. 

Škorpija 

Spremni ste da izađete na kraj sa izazovima i pronaći ćete smislene načine da ovaj tranzit iskoristite u potpunosti. I do sada ste se borili za stvari koje želite, a sada ćete tu borbu uvesti u finiš – retrogradni Mars će vam omogućiti da vidite gde treba da unesete promene i kako da upravljate svojim vremenom i energijom. Venera u Lavu će pozitivno uticati na vas, sve dok i dalje budete korak ispred svih. 

Strelac

Iako se stvari mogu izgledati kao zabavna igra, one to nisu – Mars vas motiviše i verovatno dodaje dozu realizma vašem životu. Ali, ponekad ne dobijate ono što želite i potrebno je da budete strpljivi. Možete se osećati nostalgično, razmišljajući o svojim prošlim romansama i o tome kakve želite da budu u budućnosti. Iskoristite energiju koju osećate produktivno, a ako ulazite u konflikte i pod stresom ste, odvojte svakog dana neko vreme za opuštanje. 

Jarac 

Kao i za Rakove, za vas je ovaj period bojište i osećate se kao da ratujete sa svim i svačim oko sebe. Pokušajte da usporite, jer će vam se, pod uticajem retrogradnog Marsa, kreirati ponovljene situacije, koje uopšte nisu prijatne. Budite taktičar ovog “rata”, umesto da budete ratnik u ovom periodu. Saturn pojačava frustraciju i potrebu za delanjem, dok čekate odgovore, ali stvari uporno stagniraju. Ostanite strpljivi pred svim iskušenjima i ne dozvolite da vas bes navede na ishitrene postupke. Dišite, dok se ne uravnotežite.  

Vodolija 

Bićete fokusirani u ovom periodu i precizniji u svojim namerama i skloni da nešto preduzmete. Ali retrogradni Mars vam poručuje da zastanete i razmislite, pre nego što bilo šta učinite. Ovo se odnosi na način kako se izražavate i šta govorite, pa budite oprezni, da ne biste uvredili i razbesneli druge. Vaš um je oštar i vaš jezik ume da opeče, zato “izbrojte do 10” pre nego što progovorite i za to vreme preformulišite ono što ste hteli da kažete. Usmerite energiju u kreativna istraživanja na polju lične poželjnosti i privlačnosti i adekvatne hrane za svoj ego, Venera vas podržava u tome. 

Ribe 

Predstoji vam težak put uz retrogradni Mars, koji vas tera da radite više, da razvijate ambicije i razmišljate o tome kako da pažljivije i ekonomičnije upravljate svojim finansijama. Za mnoge Ribe ovo je period učenja putem pokušaja i pogrešaka – nemojte udarati glavom o zid, već procenite šta je vredno vaše pažnje, čime treba da se pozabavite i ne budite impulsivni kada se suočavate sa problemima. Ponekad je najbolje rešenje prikupljanje informacija i upućenost u neku temu – iskoristite to da naučite, preradite i bolje razumete neke stvari. 

Naslovna fotografija: instagram.com/dinadenoire

Brankica Milošević 

 

Comments