Uglavnom ti svi savetuju da ne žuriš sa seksom, da sačekaš da se malo bolje upoznate, da daš muškarcu priliku da se potrudi, da daš sebi šanse da se opustiš i osetiš da to stvarno želiš. Međutim, ponekad sve osećaš odmah i tačno znaš šta želiš već na prvom sastanku. Ali, u nastojanju da zaštitimo sebe od povređivanja, vodeći se činjenicom da seks povezujemo sa osećanjima i da želimo da emocije i telesni užitak budu povezani, zaboravljamo da možda i oni to žele. Ovo što o tome misle neki savremeni muškarci, uzrasta od 22 do 34 godine, zaista je ohrabrujuće i osvežavajuće.
Za mene, to je stvar motivacije, važno je šta stoji iza akcije. Nisam predator i volim da se povežem i da nešto osetim. Ako to postoji, ako se ta organska povezanost iskaže pri prvom susretu i ako ona to isto oseća, to je divno. Ukoliko osetim da je ona nesigurna, da traži neku vrstu potvrde, ili da je distanicrana i hoće samo seks, mene to ne angažuje i ne zanima. Veoma poštujem žene koje imaju hrabrosti da iskazuju svoju seksualnost, koje ne kalkulišu i vode se osećajem, to me animira i pokreće.”

seks 2 1 Šta savremeni muškarci misle o seksu na prvom sastanku?

Iskreno, to nije neki faktor koji opredeljuje moje mišljenje o devojci. Prošlog leta sam se zabavljao sa devojkom sa kojom sam spavao na prvom sastanku i zaista sam bio veoma zagrejan, sve vreme. Trenutno sam u vezi sa devojkom sa kojom su se stvari postepeno razvijale i ona mi se mnogo sviđa. Mene zanima kakva je ona kao osoba, doživljavam njenu ličnost, a seks je samo deo toga. Mislim da dosta mladih muškaraca tako razmišlja, barem je pretežno tako među mojim prijateljima i ortacima.”

Da li bi trebalo da mislim drugačije, da imam neke predrasude, o devojci koja je odmah želela seks? To je glupo. Stvar trenutka, atmosfere, hemije, inspiracije. Nekad se sve kockice slože već na prvom sastanku, nekad se ne slože ni na desetom – ali, da li je do seksa došlo odmah, ili posle mesec dana stvarno nije važno. Važan je način na koji reagujemo jedno na drugo, sve ostalo bi bilo obična manipulacija.”

Comments