Svesna si da se zaljubljenost razlikuje od onoga kad nekog voliš svim srcem i da je ovo drugo daleko teže,  jer zahteva svestan napor i stalan rad na sebi, u kome ćeš se suočiti sa mnogim preprekama.

Uopšte nije lako potpuno se prepustiti u vezi i verovati partneru bez ikakve sumnje. A teške su i mnoge druge stvari, koje treba da savladaš i promeniš kod sebe, da bi mogla da se opustiš i uživaš u blagodatima duboke i bezuslovne ljubavi. I to je ono što se menja – tvoja svest o tome šta ti je najvažnije i šta si spremna da učiniš zbog toga.

Ne pokušavaj da promeniš partnera

Prva među stvarima koje se menjaju – uglavnom ne spontano, već uz svest i napor – jeste nastojanje da promeniš partnera. Argumenti su na njegovoj strani – zaljubila si se u njega takvog kakav je, a što se očekivanja i potrebe kasnije menjaju, to je druga stvar i tiče se ličnog rasta, kao i rasta i razvoja veze. Duboka ljubav nikoga ne ostavlja nepromenjenim, a koliko će se i kako on promeniti, to treba da zavisi samo od njega, od njegove želje, volje i napora.

Ostavi prošlost na miru

Prošlost partnera ili tvoja sopstvena, umeju neprijatno da se povampire i da vas proganjaju i kvare vam odnos. Šta god da je bilo u ranijim vezama, tvojim i njegovim, sada zajedno imate priliku da budete bolji partneri, da pružite više ljubavi, razumevanja i podrške i uostalom, sve što vam se dogodilo ranije, dovelo vas je tu gde ste sada. Ljubomora na bivše je destruktivna i besmislena, a ako želite da razgovarate o svojim prethodnim vezama, greškama, neispunjenim očekivanjima i povredama, onda to i treba da radite, da biste bolje razumeli jedno drugo, a ne da biste zaključili da ste bolji (ili gori) od bivše ljubavi.

Comments