Ako se pitaš da li te partner vara, verovatno osećaš da nešto nije u redu – da mu ne pružaš dovoljno nečega što mu bitno nedostaje (poštovanje, seks, pažnja, vreme) ili je on sam sobom nezadovoljan, nesiguran i ima potrebu da se potvrdi, a to ne može na odgovarajući način da postigne u vezi. Želi nekog da fascinira, želi da bude željen… Ima mnogo razloga zbog kojih se ljudi upuštaju u preljubu, ali na kraju, neverstvo je razorno za odnos u kome se nalaze i uvek se otkrije. Možda se i ne radi o klasičnoj prevari, ali intenzivan flert, ugovaranje susreta od koga se ipak odustaje, fizički kontakt ograničen na zagrljaje i poljupce – balansiranje na ivici prevare je i dalje alarmantno i toksično za vezu. Evo šta razotkriva muškarce kada se upuštaju u preveru, u flert ili emotivno povezivanje sa nekom drugom ženom.

Neuobičajeno ponašanje

Verovatno ga dobro znaš i njegovi modeli ponašanja su ti poznati i uobičajeni, pa ćeš lako primetiti kada se ponaša van tih modela. A to su sve one prilike u kojima se nervira zbog stvari koje ga inače uopšte ne dotiču, ili suprotno, kad ne reaguje na nešto što mu inače smeta i nervira ga. Kada je obuzet nekom avanturom, muškarac istupa iz svoje uobičajene uloge, rutina mu se menja i primetićeš i takve promene kao što je duže ostajanje na poslu, ili vreme koje provodi u kupatilu, sklonost da ćuti i usamljuje se, umesto da komentariše i dosađuje ti kao što obično radi kad si ti povučena i ćutljiva. Možda više izlazi i uopšte, više je zauzet, češće je zamišljen, smeši se ili mršti nad svojim mislima koje ne deli sa tobom. U onome što je za njega i među vama uobičajeno, ove promene će biti upadljive, iako ih on uopšte nije svestan.

ljubav1 1 Šta svi muškarci rade kad varaju?

Više brine o svom izgledu

Promene u njegovom uobičajenom ponašanju su očigledne, ali kada je u pitanju briga o izgledu, još su očiglednije. Možda će promeniti frizuru, počeće pažljivije da se oblači, duže će mu trebati da se spremi, počeće da vežba ili da drži dijetu i provodiće dosta vremena pred ogledalom. On će možda čak postati opsednut svojim izgledom i veoma zabrinut zbog toga što mu se pojavljuju sede ili mu se kosa proređuje, ili što mu zubi nisu tako beli – a to ranije nikada nije ni primetio, ni pomenuo. Sve u svemu, kad muškarac počne da se ponaša kao tinejdžer koji je tek krenuo u osvajanje ženskog sveta, zabrinut i nesiguran zbog svog izgleda, željan da ostavi utisak – to je siguran znak da je emotivno angažovan i da zbog nekog želi dobro da izgleda, a taj neko nisi ti.

Comments